Buna ziua,
am o intrebare legata de un card de credit restant in suma de 2600 ron pt care s-a trecut la executare silita ,neffind platit de cca. 2 ani de zile sau mai mult.cardul a fost emis pe numele meu,insa pt altcineva care nu a platit.am inteles ca in p[rivinta asta nu pot face nimic atata timp cat semnatura mea este prezenta in acte.Dar intrebarea mea este alta: in mom de fata mi s-a blocat cardul de salariu integral.ceea ce inseamna ca eu nu pot scoate nici un leu de pe el.am auzit ca acest lucru nu ar fi normal,ci ca,firma de executare silita sau banca respectiva,are dreptul prin lege sa opreasca maxim 40% din salariul meu.as vrea sa stiu care este varianta corecta pentru a stii cum sa actionez in continuare.
Va multumesc:((
poprirea se poate dispune asupra a 1/3 din salariu;
blocarea contului este un alt aspect - in acel cont pot intra si alte sume, nu numai cele din salariu;
puteti eventual face dovada ca in acel cont nu primiti decat salariul
din experienta proprie - am reprezentat si debitori si creditori - va pot spune ca instantele considera ca poprirea facuta pe conturile bancare se considera a fi facuta in proportie de 100%, fara a distinge asupra naturii sumelor intrate in cont astfel incit banii proveniti din salariu sa fie popriti 1/3 - 1/2.
Instanta nu poate incuviinta o poprire de 100% din cont, ci trebuie sa dispuna respectarea fractiei 1/3. Altfel n-ar mai dispune legea , iar instanta ia doar act.
instanta incuviinteaza doar o executare silita, respectiv o poprire. in cererea de incuviintare popririi nu se indica si natura sumelor poprite ci doar tertul poprit. deci instanta nu stie daca suma poprita este salariu sau nu.
Bun...pai si eu in cazul asta eu pot sa vb cucei de la banca sau cu cei de la executare sa vedem daca se pote rezolva ceva in privinta asta pt ca,din rasp reieswe ca 100% nu e in nici un caz legal.
Executare silita.
MARINA11
Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)