avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita card credit
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita card credit

Buna ziua,
am o intrebare legata de un card de credit restant in suma de 2600 ron pt care s-a trecut la executare silita ,neffind platit de cca. 2 ani de zile sau mai mult.cardul a fost emis pe numele meu,insa pt altcineva care nu a platit.am inteles ca in p[rivinta asta nu pot face nimic atata timp cat semnatura mea este prezenta in acte.Dar intrebarea mea este alta: in mom de fata mi s-a blocat cardul de salariu integral.ceea ce inseamna ca eu nu pot scoate nici un leu de pe el.am auzit ca acest lucru nu ar fi normal,ci ca,firma de executare silita sau banca respectiva,are dreptul prin lege sa opreasca maxim 40% din salariul meu.as vrea sa stiu care este varianta corecta pentru a stii cum sa actionez in continuare.
Va multumesc:((
Cel mai recent răspuns: andreearicu , utilizator 11:20, 17 Decembrie 2010
poprirea se poate dispune asupra a 1/3 din salariu;
blocarea contului este un alt aspect - in acel cont pot intra si alte sume, nu numai cele din salariu;
puteti eventual face dovada ca in acel cont nu primiti decat salariul
din experienta proprie - am reprezentat si debitori si creditori - va pot spune ca instantele considera ca poprirea facuta pe conturile bancare se considera a fi facuta in proportie de 100%, fara a distinge asupra naturii sumelor intrate in cont astfel incit banii proveniti din salariu sa fie popriti 1/3 - 1/2.
Instanta nu poate incuviinta o poprire de 100% din cont, ci trebuie sa dispuna respectarea fractiei 1/3. Altfel n-ar mai dispune legea , iar instanta ia doar act.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
elena138, utilizator
instanta incuviinteaza doar o executare silita, respectiv o poprire. in cererea de incuviintare popririi nu se indica si natura sumelor poprite ci doar tertul poprit. deci instanta nu stie daca suma poprita este salariu sau nu.
Bun...pai si eu in cazul asta eu pot sa vb cucei de la banca sau cu cei de la executare sa vedem daca se pote rezolva ceva in privinta asta pt ca,din rasp reieswe ca 100% nu e in nici un caz legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu andresclaudia andresclaudia un executor bancar poate infiinta poprire pe salariu fara a cere incuviintarea judecatoriei de pe raza unde isi are debitorul domiciliul? ... (vezi toată discuția)
Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)