avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar invatamant - intoarcere la munca - cumul sau ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar invatamant - intoarcere la munca - cumul sau plata cu ora?

Buna ziua,
Sunt o proaspata pensionara care a lucrat in invatamant toata viata si a iesit cu o pensie cu putin peste 17mil. Acum am aflat ca mai sunt ore la scoala la care lucram si ca ma pot intoarce sa mai predau si anul acesta. Intrebarea mea este urmatoarea...cum pot fi platita, avand in vedere ca pensia este cum am spus mai sus putin peste 17mil., cumul sau plata cu ora?
Va multumesc anticipat pt raspuns.
I.V.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:18, 16 Decembrie 2010
Daca pensia neta este sub salariul mediu brut pe economie (si este, in cazul dvs.) puteti cumula drepturile de pensie cu orice alte venituri. In prezent, in invatamant si in cazul pensionarilor se practica plata cu ora.

Dar sa stiti ca modalitatea in care sunteti platita nu are legatura cu pensia. Puteti cumula pensia cu salariul, indiferent de modalitatea in care sunteti platita.

Sau nu inteleg eu intrebarea dvs.? :hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara ,salariu in invatamant SorinMatei SorinMatei Am si eu o rugaminte : Va rog sa -mi spuneti daca pot cumula pensia militara pentru limita de varsta cu salariu in sistemul de invatamant. In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu ellaell ellaell Litera g. a articolului 83 din Codul Muncii precizeaza ca unui pensionar i se poate incheia doar CIM pe perioada determinata, iar art,84 prevede ca perioada ... (vezi toată discuția)
Optiunea intre salariu si pensie noneyro noneyro Legea 329/2009 reglementeaza posibilitatea unui pensionar de a cumula pensia cu venitul din salarii cu conditia ca in termen de 15 zile de la data survenirii ... (vezi toată discuția)