avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pt cresrerea copiluli
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pt cresrerea copiluli

Buna ziua! Sunt angajata din 29.03.2010 la o firma care nu si-a platit impozitele si taxele. Intre timp a fost suspendat acordul de functionare timp de 4 luni perioada in care am fost in concediu fara plata. Acum sunt insarcinata in doua luni si vreau sa stiu daca pot beneficia de concediu pt ingrijirea copilului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 28 Decembrie 2010
De conccediu benefitiati, problema e cu indemnizatia ...legea spune destul de clar se vor lua in considerare cele 12 luni anterioare datei nasterii....Succes
Exista o alta posibilitate de a beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului. Am inteles ca se poate plati o anumita suma lunar la casa de pensii sau ceva asemanator. Ma puteti indruma?
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor, ci de realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
Si daca am stat 4 luni in concediu fara plata asta inseamna ca nu am realizat venituri impozabile deci nu beneficiez de indemnizatie. Problema este ca patonul la cre am lucrat ne-a tinut fortat cartile de munca la ITM si nu a platit nici un fel de impozite datorate Statului. Acum acest patron intentioneaza sa vanda firma unui om al strazii. Mai pot face ceva?
Daca sunteti insarcinata in 2 luni , atunci ar trebui sa nasteti in iulie 2011 .. perioada luata in calcul este iulie 2010 - iulie 2011 .... in ce perioada ati avut CFP?

Alte discuții în legătură

Conditiile acordare indemnizatie crestere copil alinaiordache alinaiordache buna,numele meu este Alina,am 24 de ani si am si eu mare nevoie de ajutor : in momentul acesta nu lucrez si nu beneficiez nici de ajutorul de somaj.atat eu cat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului roman.chereji roman.chereji Sotia mea este insarcinata. As dori sa stiu daca pot sa intru eu in concediu de ingrijirea copilului si daca am dreptul sa iau indemnizatie pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Buna seara... in noiembrie voi naște si vroiam sa știu cum ... diana23ingrid diana23ingrid Buna seara... In noiembrie voi naște si vroiam sa știu cum mi se va calcula indemnizatia. Anul trecut cu pandemia am fost in somaj tehnic(din martie pana in ... (vezi toată discuția)