Angajatorul este obligat sa va propuna un alt loc de munca disponibil in cadrul societatii. In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca, acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in vederea redistribuirii dvs.
Acte necesare :
- adresa catre AJOFM
Ma puteti ajuta unde pot gasi concret referire in lege privind acest aspect. (eu nu am gasit).
Care este exact procedura in cazul unei concedieri individuale in urma desfiintari postului ? (pentru ca nu-mi este foarte clara :(( )
Facand referire la art.65 (codul muncii), este sau nu este obligat angajatorul sa anunte AJOFM-ul (in cazul in care nu exista un post compatibil cu pregatirea si experienta celui concediat)?
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă
încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat
de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi
serioasă." (O.U.G. nr. 55/2006)
Art. 66. - Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului poate fi individual ă sau
colectivă.
Art. 67. - Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri
active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de
contractul colectiv de muncă aplicabil." (de ex. art.78 din CCMUNN, ccm-urile interne, etc)