avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare prin intermediul agentiei de recrutare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare prin intermediul agentiei de recrutare

Buna seara,

Care este procedura prin care se angajeaza o persoana prin intermediul unei agentii de recrutare? Ce fel de contracte se incheie intre angajat si aceasta? si intre firma de recrutare si firma la care se angajeaza si de ce anume beneficiaza persoana care este recrutata in acest mod?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:08, 16 Decembrie 2010
Daca o persoana contacteaza o societate de recrutare a fostei de munca pentru ca aceasta sa ii gaseasca un loc de munca incheie un contract de prestarii servicii prin care societatea de recrutare se obliga sa ii gaseasca un post conform necesitatilor si dorintei solicitantului in schimbul unei sume de bani numita taxa.
Daca societatea ii gaseste un loc de munca solicitantul incheie CIM cu respectivul angajator.
In cazul in care o societate solicita societatii de recrutare gasirea de personal necesar activitatilor acesteia, incheie tot un contract de prestarii servicii prin care plateste societatii de recrutare o taxa. In urma recrutarilor societatea incheie contracte de munca cu persoanele recrutate.
Persoana astfel recrutata beneficiaza de oportunitatea gasirii unui loc de munca.
Multumesc pentru raspuns.
Problema este ca eu am lucrat la acea agentie iar acum nu mai sunt in cadrul lor. Momentant fiind neangajata, m-au contactat telefonic pentru a-mi sugera un post pe perioada determinata 2 luni, pe care l-am acceptat. In aceste conditii eu voi semna cu ei (agentia) un contract de prestari servicii asa cum spuneati anterior?sau cu societatea la care m-au plasat? Pentru ca ma gandesc ca eu sunt cum ar veni, angajatul lor nu al societatii la care am fost plasata!

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.,
Nu sunteti deloc clara.
Anterior ce ati lucrat pentru societatea de recrutare forta de munca?
Consultant resurse umane. Am incheiat colaborarea cu ei cum am spus anterior. Si ramanand in baza lor de date m-au sunat sa ma intrebe daca as vrea sa lucrez pentru o perioada de 2 luni la o companie x. Aceptand, ce fel de contract incei eu si cu care dintre cele doua: agentia sau societatea la care m-au plasat?
Se va incheia un contract de muncă temporară ...Contractul de muncă temporară este contractul de muncă încheiat în scris pe o anumită durată (a unei misiuni) între un salariat calificat sau necalificat şi un agent de muncă temporară (societate comercială).
Agentul de muncă temporară (prestator de servicii), îl pune la dispoziţie pe salariatul său unui utilizator (persoană fizică sau juridică) pentru îndeplinirea unor sarcini precise (a unei misiuni) cu caracter temporar.

Alte discuții în legătură

Exemple de contracte danies danies Bună ziua, aș avea nevoie de două contracte: 1) Exemplu Contract colaborare între o Agenție de plasare forță de muncă și un angajator din ... (vezi toată discuția)
Agent munca temporara - munca temporara in strainatate MihaiTN MihaiTN Buna ziua, Am o nelamurire, si sper sa ma ajutati. Anul trecut am deschis, in Constanta, o agentie de recrutare si plasare forta de munca. In ... (vezi toată discuția)
'concedierea' - incheierea misiuni oricand, contracte munca temporara garetbora garetbora Buna ziua. am obsevat ca, mai nou, firmele angajeaza muncitori prin agentii de recrutare care intocmesc un contrcat de munca temporara in baza caruia angajatul ... (vezi toată discuția)