avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despagubire civila pe baza comunicarii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despagubire civila pe baza comunicarii

Bună Ziua
Am avut un caz penal care a durat mai mult de un an şi s-a terminat recent . Inculpatul în cauză a fost în calitate de inculpat pentru Fond înşelăciune. În final, hotărârea a fost dată, ceea ce înseamnă că pe lîngă pedeapsa primită, stimatul va trebui să plătească despăgubirile civile în favoarea părţilor, pentru că suntem destui, la fel şi eu, chiar între primii zece. Întrebarea este dacă, despăgubirea după cum este redat în hotărâre, citez: " În baza art. 14, 346C. pr. pen. şi art. 998-999 cod civil..." în cât timp trebuie achitat de acesta şi unde mă adresez pentru suma respectivă sau în cazul neachitarii acestei sume ?
Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Capodimonte , utilizator 09:50, 17 Decembrie 2010
prescriptia este de 3 ani. va sfatuiesc sa nu asteptati ci sa incepeti executarea silita inaintea celorlalti creditori.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare cu prejudiciu de 10.000 lei- care pot fi consecintele? ContSters255057 ContSters255057 care pot fi consecintele cele mai grave a unei persoane care comite ,,delapidare ,, cu o dauna de 100mil lei vechi neavand posibilitate de a reanapoia bani si ... (vezi toată discuția)
Daune in urma unui accident de circulatie costyseby costyseby intr-un accident rutier soldat cu moartea unei persoane dosarul a ajuns in instanta si s-a dat si o hotarare dupa cum urmeaza: - soferul a primit 1.4 ani ... (vezi toată discuția)
Incredibil....nu conteaza nimic restituirea prejudiciului Bencipici80 Bencipici80 Tip solutie: Admis apel Solutia pe scurt: În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a C. pr. pen, admite apelul declarat de inculpatul Popescu Popescu împotriva ... (vezi toată discuția)