avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidare la zi se poate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidare la zi se poate?

pot sa imi bag lichidarea la zi ?sau trebuie sa respect ce era scris in contract cu preaviz de 15 zile ? ce pot sa pierd cu lichidarea la zi salariul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 16 Decembrie 2010
Exista doua posibilitati
1. acordul partilor la o data convenita de acestea ( data fiind ziua in care depuneti cererea),
2. demisia acceptata de angajator cu renuntarea la preaviz.
Pentru ambele situatii angajatorul trebuie sa isi dea acordul.
In cazul in care nu obtineti acordul angajatorului pentru incheierea CIM cu data cererii sau demisiei trebuie sa efectuati un preaviz care a fost stabilit prin CIM. In caz contrar angajatorul va poate concedia diciplinar.
Daca doriti sa incetati contractul imediat specificati in demisie ca nu doriti efectuarea perioadei de preaviz.Nu prea am inteles ce raspuns doriti sa aflati.
vreau sa stiu daca ma poate obliga sa stau in preaviz sau nu?
ird390 a scris:

vreau sa stiu daca ma poate obliga sa stau in preaviz sau nu?

Va poate obliga pentru ca la semnarea contractului individual de munca v-ati asumat aceasta obligatie.
Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de salariat în demisia sa.
Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 79 din Codul muncii. Prin excepţie, demisia este fara preavzi in situatia in care nagajtorul renunta total la preaviz sau nu-si indeplineste obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
Despre demisie ingerassweety ingerassweety In cazul in care angajatul demisioneaza, angajatorul il poate obliga sa stea in preaviz ?Daca da, cate zile ? Dar daca angajatul isi da demisia si in cerere e ... (vezi toată discuția)
Demisie ioana b ioana b am o nelamurire cu privire la demisie.daca mi-am dat demisia de pe o zi pe alta angajatorul ma poate obliga sa stau 15 zile calendaristice in preaviz?dar daca ... (vezi toată discuția)