avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre caldura la bloc.....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre caldura la bloc.....

Partile comune ale instalatiei de termoficare
Intrebare 1
Sunt debransat de la sistemul de incalzire centralizat . In cazul cand incalzirea apartamentului meu se realizeaza cu o centrala termica proprie am vreo obligatie la plata partilor comune ale instalatiei de termoficare ( ale tevilor ce trec prin apartament) ce apartin celorlalti locatari ? Tevile sunt izolate cu vata de sticla mai apoi cu rigips.
Intrebare 2
Mama care locuieste singura intr-un apartament cu trei camere cu repartitoare nu a avut consum de energie termica deloc in luna noiembrie si i s-a pretins la asociatie suma de 50 ron pentru partile comune ale instalatiei de incalzire . E in regula?

Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 10:45, 24 Decembrie 2010
Raspuns la intrebarea 1 DA - tevile ce trec prin apartament nu apartin celorlalti proprietari ci sunt tevi comune, adica sunt in coproprietate.
Nu are relevanta izolarea tevilor.
Raspuns la intrebarea 2 DA pt. ca indiferent de consum si ea are parte comuna.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
veritass, utilizator
pe langa tevile din apartament si cele din subsolul blocului/scarii - si ele fac parte din bunul comun al tuturor, mai mult caldura se pierde in subsol (caci tevile sigur nu sunt izolate termic) decat tevile care trec prin apartamente. deci cum zice silegea sa se plateasca o cota parte in fuctie si de decizia AG, este corecta.
Referitor la izolarea coloanelor din apartament, revin si precizez: 1. daca s-a facut inventarierea partilor comune, atunci se va lua in considerare izolarea tevilor din apartament.
2. In schimb daca nu s-a facut inventarierea, veti plati cota comuna in functie de anumite procente si cota parte indiviza.
La data intrarii in vigoare a Ordinului 343/2010 cei deconectati de la sistemul centralizat de incalzire, indiferent ca au tevile izolate oficial/privat sau nu, vor plati consum comun stabilit ca procent din consumul total incalzire parti comune (casa scarii, subsol, uscatorie, etc.) precum si consum individual al caldurii cedate de coloanele ce trec prin apartament.
1/ chiar daca in casa aveti coloanele sau tevile verticale izolate termic, se plateste o cota-parte...mai ales pt tevile principale din subsol care sigur nusunt izolate cum trebuie.
2/ da, e corect sa plateasca o cota-parte...suma de 50lei, depinde de consumul general de pe scara si probabil cota-parte aceasta este. Daca suma vi se sapre prea mare, mergeti la administrator si va explica mai exact dece este 50lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota de 30% sau 50% pentru apartamentele cu centrale... Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Am inteles ca in conformitate cu Ordinlu 343/2010, apartamentele cu centrala vor plati 30% cu derograe sau 50% din factura de energie termica. Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)