avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stornare factura platita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stornare factura platita

Buna ziua,

Am un client caruia i-am eliberat o factura care a fost platita. Intre timp, am aflat ca mi-ar trebui un certificat constator in vederea semnarii contractului pe baza caruia s-a eliberat factura si s-a facut plata. Asta ar insemna ca trebuie sa anulez factura, sa platesc banii inapoi clientului, sa eliberez o factura noua si sa mi se faca iar plata. Mentionez ca nu sunt patitor de TVA.
Procedura descrisa este legala ?
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 15:51, 17 Decembrie 2010
noiklosa a scris:

. Asta ar insemna ca trebuie sa anulez factura, sa platesc banii inapoi clientului, sa eliberez o factura noua si sa mi se faca iar plata. Mentionez ca nu sunt patitor de TVA.
Procedura descrisa este legala ?

Nu anulati factura ,ci o stornati. Puteti returna banii ,sau ii puteti considera incasare de la clienti creditori. Adica stornati si operatiunea de incasare din cont 411 si o treceti in cont 419. Dupa obtinerea certificatului constatator si incheierea contractului ,emiteti o noua factura si treceti incasarea in cont 411.
categoric anulata si refacturata cu data obtinerii sau ulterior a certificatului constatator adaugati la CUI o cifra si semnati intocmire eronata eventual ingrosati si data, dar nu faceti stornare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inegistrare contabila pentru factura avans Serbanstefan21 Serbanstefan21 Am inreg o factura de avans a unei lucrari de constructii: 411 %419 20685 lei 419 17382.35 4427 3302,65 am incasat 20379 lei ... (vezi toată discuția)
Storno factura partiala marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez ca sa stornez o factura de avans marfa doar partial , trec informatiile de pe factura pe care vreau s-o stornez pe ... (vezi toată discuția)
Venituri in avans birta birta o incasare prin banca pentru firma constructii in decembrie 2009 poate fi operata in 472 fiind lucrari ce se vor executa in 2010 deci si cheltuielile se vor ... (vezi toată discuția)