avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Defalcare si mansardare acoperis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Defalcare si mansardare acoperis

Va salut!

Locuiesc la ultimul etaj al unei cladiri vechi cu 27 apartamente, avind 40 mp cota-parte din acoperisul cladirii. As dori sa stiu ce acte, aprobari sunt necesare pentru a putea defalca partea respectiva si efectua izolare termica si mansardare.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 09:16, 18 Martie 2008
cota parte indiviza si perpetua din acoperis este si ramane indiviza pe toata durata exixtentei imobilului ceea ce inseamna ca nu se poate defalca 40 mp din el. Cu acordul tuturor coproprietarilor imobilului puteti obtine in schimb un drept de proprietate asupra acelei suprafete pe care sa mansardati si sa o izolati
Sunt necesare autorizatii de constructie, proiec de executie si acordul vecinilor.
si pentru autorizatii ......... actul de proprietate :">
E suficient acordul vecinilor, atat timp cat masardarea nu se refera la crearea de noi locuinte/ apartamente, ci se rezuma la acoperirea blocului.
Anna11 a scris:

Va salut!

.......... defalca partea respectiva si efectua izolare termica si mansardare.

Va multumesc anticipat!

:-/ era vorba si de mansardare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru mansardare GoruNelu GoruNelu Va salut ! Doua intrebari : Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu patru etaje si as dori sa stiu ce acte / aprobari sunt necesare pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)
Acoperisul unui bloc -raspundere comuna? noumembru noumembru buna dimineata, am si eu o intrebare: in cazul unui bloc pe care s-a efectuat mansardare (iar in podul mansardelor au acces doar locuitorii acestora), mai ... (vezi toată discuția)