avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordare premii - ce spune legea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordare premii - ce spune legea?

Buna tuturor , am si eu o foarte mare nelamurire si am apelat la acest forum in speranta ca voi fi lamurit deoarece nu mai inteleg nimic din Romania.

Sunt Administratorul / proprietarul unui site web pe care se organizeaza un concurs cu premii si doresc sa ma interesez daca sunt in regula cu acest concurs. Inainte de a incepe aceasta activitate am fost la Finante sa vad daca pot oferii premii si daca trebuie sa-l declar ca joc de noroc sau trebuie sa platesc ceva la stat. Ei bine raspunsul pe care l-am primit a fos: "atata timp cat nu se percepe o taxa pentru a participa la concurs nu te incadrezi la jocuri de noroc". Bineinteles ca sa fiu mai sigur m-am consultat si cu contabila si la fel , totul e roz se pot da premii cu conditia sa aduc o dovada ca ama livrat acele premii si nimic mai mult.

Dupa aproximativ un an am dat intamplator peste leagea cu privire la organizarea jocurilor de noroc si am tras concluzia ca totusi ma incadrez la jocuri de noroc chiar daca "nu percep taxa pentru inscriere".

In continuare va prezint cum se desfasoara concursul pe site-ul meu:
1. Fiecare concurent care se inscrie , o poate face gratuti cu conditia ca acesta sa fi implinit 14 ani.
2. Castigatorii intra in posesia unor premii (camere foto, telefoane mobile etc...) la sfarsitul fiecarei luni in functie de numarul de voturi primite din partea celorlalti concurenti.
3. Castigatorii primesc premiile acasa fara ca eu sa le retin vreo taxa pe venit sau ca ei sa plateasca vreo taxa la stat. (asa mi s-a spus de la Finante ca atata timp cat premiile sunt oferite din "averea mea personala" , ma rog in cazul meu profitulfirmei , nu se impun taxe)

Intrebarile mele ar fi:
1. Este in regula sa ofer premii minorilor ?
2. Castigatorii trebuie sa plateasca la Finante un anumit procent din valoarea premiului castigat ?
3. Ma incadrez la jocuri de noroc daca pe site exista plati pentru alte servicii care prin interpretare ar putea fi considerate ca favorizeaza concurentul si pot afecta clasamentului ?
4. Ma incadrez la jocuri de noroc daca concurentii se pot vota intre ai cu voturi platite ?
5. Ma incadrez la jocuri de noroc daca concurentii pot fi votati cu voturi prin SMS de catre persoane care nu sunt inscrisi in concurs (cum ar fi vizitatorii site-ului care nu au un cont)?
6. Ma incadrez la joc de noroc daca pe site exista si alte plati pentru anumite servicii care nu au nicio legatura cu concursul sau afisez reclame ?

Conform hotararii NR. 251 din 1 APRILIE 1999 , nu ma incadrez la ART. 1 si ART. 8 dar asta nu inseamna ca nu poate fi interpretat.

Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: smartweb , utilizator 07:16, 17 Decembrie 2010
Daca castigatorii sunt determinati pe baza voturilor platite ale prietenilor sau pe baza cumpararii unor servicii (cum puteti fi acuzat de 3 fara a face asta), e vorba de taxa de participare disimulata si este joc de noroc. S-a mai discutat in rubrica de Internet, desi nu asa specific. De exemplu www.avocatnet.ro/content/for...
Da , am inteles ca punctul 3 ma plaseaza acolo sub "interpretare". Spre exemplu daca as scoate absolut toate platile de pe site si as lasa bannere publicitare la fel as putea fi incadrat la jocuri de noroc ca generez venituri din click-urile pe care le fac concurentii concursului sau porietenii acestora :).
E si normal ca sa dai premii trebuie sa realizezi un venit care sa-ti acopere cheltuiala.
Dupa logica mea daca elimin punctul 3 , nu ma incadrez la jocuri de noroc decat daca interpretam la infinit o lege facuta superficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un joc de cultura generala este un joc de noroc? elyon85 elyon85 Buna ziua...am si eu o intrebare...Daca am un concurs de cultura generala ..gen Conquiztador..in care cate 2 participanti raspund la intrebari iar cel care ... (vezi toată discuția)
Concurs online gratuit, de cultura generala, cu premii in bani mirreelyminella mirreelyminella Buna ziua, as dori sa stiu, ce anume este necesar din punct de vedere legal (ce lege reglementeaza asa ceva), pentru a organiza exclusiv online, un concurs de ... (vezi toată discuția)
Un joc de cultura generala este joc de noroc????? elyon85 elyon85 Buna ziua...am si eu o intrebare...Daca am un concurs de cultura generala ..gen Conquiztador..in care cate 2 participanti raspund la intrebari iar cel care ... (vezi toată discuția)