avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... concurs online gratuit, de cultura generala, cu premii ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

concurs online gratuit, de cultura generala, cu premii in bani

Buna ziua, as dori sa stiu, ce anume este necesar din punct de vedere legal (ce lege reglementeaza asa ceva), pentru a organiza exclusiv online, un concurs de teste tip grila, cu intrebari de cultura generala si de logica, dotat cu premii in bani! Precizez ca nu se percepe taxa de participare, oricine poate sa isi faca cont si sa participe la chestionare GRATUIT! Pentru asa ceva trebuie o anumita licenta, trebuie facut la notar un regulament si o lista de premii , proces verbal de acordare a premiilor ?!
Cel mai recent răspuns: mirreelyminella , utilizator 20:45, 12 Decembrie 2020
e o initiativa comerciala si cata vreme regulamentul, si modul de evaluare sunt publicate, ele nu trebuie notarizate. e bine sa va scrie un jurist textele. nu va trebuie licenta daca nu copiati un anumit format. trebuie sa aveti personalitate juridica.
trebuie sa justificati sursa banilor, mai ales ca jocurile online se utilizeaza la spalare de bani. daca premiile se vireaza in cont, nu e nevoie de procese verbale, dar trebuie sa pastrati arhiva testelor, concurentilor, rezultatelor. atentie la GDPR
multumesc pentru raspuns, totusi as dori numarul unei legi care reglementeaza aceste aspecte! Daca nu exista taxa de participare, dar pe site exista contra cost, in mod facultativ, cateva facilitati care ajuta la obtinerea mai usoara a punctajului necesar obtinerii premiilor, se considera taxa disimulata ?
nu e o lege, sunt mai multe; puteti incepe cu NCC. atentie la exprimare: taxele sunt incasate de stat, conform legii. aici e un contract comercial. vreti sa percepeti un tarif? el trebuie inregistrat la venituri si va fi impozabil. veti utiliza o platforma de plati autorizata
din punctul de vedere al formei de organizarea , lucrurile sunt clare: trebuie SRL , se incaseaza bani, se emite factura, se platesc impozite, se plateste TVA, etc ! Singura problema pe care nu reusesc sa o deslusesc este aceea privind punerea in vanzare a acelor VARIANTE AJUTATOARE, care daca se interpreteaza ca si tarif disimulat, ma incadreaza la categoria jocuri de noroc!!! Asta este singura neclaritate, pe care nu o pot gasi explicata in nici un paragraf de lege si nu stiu de unde sa obtin un raspuns oficial in acest sens ! DACA ORGANIZEZI UN CONCURS SI PERCEPI UN TARIF DE PARTICIPARE, SE INCADREAZA LA JOCURI DE NOROC! DACA NU PERCEPI ACEL TARIF SI PARTICIPAREA ESTE GRATUITA, SE MAI VERIFICA SI DACA NU AI ASCUNS, DACA NU AI DISIMULAT ACEL TARIF SI IL PERCEPI SUB ALTA FORMA! Aici este problema si nu stiu daca in cazul expus de mine , ne aflam intr-o astfel de situatie !
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2020
mirreelyminella, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementare organizare concursuri online cu premii in bani mirreely mirreely ce lege reglementeaza organizarea concursurilor online , in care premiile sunt in bani ?! caracteristicile concursului sunt : pentru participarea la concurs ... (vezi toată discuția)
Un joc de cultura generala este un joc de noroc? elyon85 elyon85 Buna ziua...am si eu o intrebare...Daca am un concurs de cultura generala ..gen Conquiztador..in care cate 2 participanti raspund la intrebari iar cel care ... (vezi toată discuția)
Activitate pariuri, jocuri de noroc criss888 criss888 Buna seara Vreau sa imi fac o firma cu activitate pariuri, jocuri de noroc. Activitatea se va desfasura in felul urmator: se va incheia un contract de ... (vezi toată discuția)