avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu de odihna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu de odihna

buna ziua,
am o intrebare : imi pot lua concediu de odihna pe 2010 daca m-am angajat in iunie 2010 ?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: ZamfirM , utilizator 10:04, 17 Decembrie 2010
sigur ca da, proportional cu timpul lucrat.


Art. 140..Codul Muncii
Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.


Art. 141
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.

deci d-voastra ati avea dreptul la 10 zile lucratoare ..:D
multumesc, dar imi poti spune unde scrie asta, in ce lege?
multumesc mult iulia, asta ma interesa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna am drept la concediu de odihna pe anul in curs daca am inceput lucrul in luna mai 2010 (vezi toată discuția)
Au dreptate ? ContSters58087 ContSters58087 Din luna august 2008 am fost in concediu medical pina pe 31 dec 2008.De la 1 ian 2009 figurez ca pensionar de boala si cei de la firma unde am profesat au fost ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna danyyyyy danyyyyy buna ziua, vreau sa va intreb anul asta mai am de luat 2 saptamani de concediu de odihna, daca vreau sa il iau in ianuarie 2010 pot sa cer sa il iau, mentionez ... (vezi toată discuția)