avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO neefectuat si desfacere CIM indisciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO neefectuat si desfacere CIM indisciplinar

Buna ziua!
Apelez la dvs pentru a ma scoate dintr-o incurcatura... :(
1. Daca unui angajat i se desface CIM indisciplinar, iar el nu si-a efectuat CO pe anul in curs, mai are dreptul la compensarea in bani a acestui CO?
2. Daca un angajat isi depune demisia azi, si pleaca pur si simplu de la servici, iar CO este neefectuat, ce drepturi mai are?

:">
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 22 Decembrie 2010
Buna ziua.
1. Da are dreptul la compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat.
2. Daca un angajat isi depune demisia astazi trebuie sa stea in preaviz obligatoriu 15 zile calendaristice conform CIm semnat.
chiar daca ati desfacut cim disciplinar trebuie sa ii dati compensatia pt co
In cazul 2, il veti ponta abesent nemotivat pe durata preavizului (in care nu se mai prezinta la lucru), iar CO nefectuat il veti plati cu ultimul salariu.

In toate cazurile, indiferent de motivul incetarii contractului, la incetare se va plati CO neefectuat.
Va multumesc pentru raspunsuri!

Inca o intrebare: daca angajatul care a plecat, a apucat sa incaseze salariul pe luna respectiva, dar nu vrea sa semneze statul de salarii, ca il doare ... undeva, ce se poate face? X-(
(am avut si divergente cu respectivul angajat... si nu vreau surprize de la itm..)
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
cristina29, utilizator
incaseaza bani prin caserie de la sediul unitatii sau prin virament bancar?
daca ii incaseaza prin virament bancar nu trebuie neaparat sa semneze statul deorece puteti demonstra ca sa facut plata.

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca salariile restante si concediul neefectuat mirela.dionisie mirela.dionisie Buna ziua. Angajatorul meu mi-a spus in fata ca nu doreste sa-mi plateasca salariile restante si banii pe concediu neefectuat in baza unor cursuri facute in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna & preaviz Snoopy Snoopy Buna ziua, as avea o nelamurire. Sunt in preaviz - de 30 de zile, desi nu detin functie de conducere, dar atatea zile am trecute in contractul de munca, si ... (vezi toată discuția)
Preaviz incetare cim cu acordul partilor? i0n i0n Buna seara. Am o situatie mai delicata in familie. Un angajat al unei societati a fost pus in fata faptului implinit: pe x.06.2013 trebuie sa plece de la locul ... (vezi toată discuția)