avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca salariile restante ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca salariile restante si concediul neefectuat

Buna ziua.

Angajatorul meu mi-a spus in fata ca nu doreste sa-mi plateasca salariile restante si banii pe concediu neefectuat in baza unor cursuri facute in trecut.
Eu nu am semnat nimic prin care sa ma oblig in vreun fel fata de societate, ci am fost trimis sa fac acele cursuri.

Ce cai de atac am? Mai pot recupera ceva?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:03, 26 Octombrie 2009
daca vedeti ca nu merge cu "vorba buna", faceti o reclamatie/sesizare la ITM si daca vedeti ca tot nu se rezolva, apelati la justitie.
nu semnati state de salarii sau fluturasul fara sa va primiti suma de bani cuvenita in primul rand. Si in aceasta situatie puteti:

1. face o reclamatie la Inspectoratul Teritorial de Munca, care vine la societate si verifica aspectele reclamate si dispune masura platii salariului, concediului de odihna neefectuat,etc
2. Faceti plangere la Tribunal, este litigiu de munca si este scutit de taxe. Expuneti situatia, eventual cand aveti raspunsul de la Inspectoratul Teritorial de Munca il depuneti la dosar ( va ajuta).

Veti recupera toate drepturile salariale, fara rugaminti ... In sarcina angajatorului cade probatoriul intrucat acesta trebuie sa se justifice

aveti toate sansele=D>

succes
Inca o intrebare: eu plec din firma prin demisie. Angajatorul mi-a zis ca renunta la perioada de preaviz. Ce acte trebuie sa-mi dea din care sa rezulte ca renunta la demisie? In plus, in mod legal, nu ar trebui sa-mi dea in aceeasi toate drepturile legale de care beneficiez? Este un articol in lege care sa-l oblige la asa ceva?
Multumesc.
1. Daca angajatorul va renunta la preavizul pe care il dati dvs. (in cazul demisiei) el trebuie sa scrie acest lucru pe notificarea dvs. de demisie iar incetarea CIM al dvs. se face imediat (fara efectuarea preavizului).
2. La incetarea unui CIM, indiferent cu ce articol, angajatorul este obligat sa va plateasca toate sumele de bani datorate (salariile la zi, compensarea CO cuvenit si neefectuat etc.).
3. Salariile trebuie sa vi le plateasca, conform timpului efectiv lucrat si a CIM iar compensarea CO neefectuat se face in baza Codului muncii:
Art.141 (4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o parere va rog serbancati serbancati Buna ziua.. Am si eu o nelamurire privind fostul meu loc de munca...Am avut contract de munca inregistrat cu data de 1 Noiembrie 2007 si , in data de 15 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz stelamudura stelamudura Buna seara. Am o cerere pentru efectuarea a 4 zile de concediu de odihna, aferent anului in curs, cerere semnata si aprobata de catre domnul director. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)