avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am nevoie de o parere va rog
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am nevoie de o parere va rog

Buna ziua..

Am si eu o nelamurire privind fostul meu loc de munca...Am avut contract de munca inregistrat cu data de 1 Noiembrie 2007 si , in data de 15 februarie 2008 mi-am dat preavizul de demisie ....plecand pe data de 01/03/2008...As dori sa aflu si eu va rog frumos daca sunt obligati prin lege sa imi plateasca zilele de concediu pe care nu le-am efectuat pe o durata de 4 luni ,deorece azi mi-au dat salariul pe februarie dar nu mi-au dat nici un ban in plus pentru concediul neefectuat, eu respectand toate conditiile cerute.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 18 Martie 2008
Sunt obligati sa-ti plateasca zilele de concediu aferente lunilor ianuarie-februarie 2008, adica 3,5 zile.
Daca in 2007 nu ati efectuat nici o zi de concediu, atunci angajatorul este obligat sa va plateasca CO aferent perioadei 01.11.2007 - 01.03.2008, care in functie de nr. de zile de CO care au fost trecute in CIM inseamna minim 5 zile (conform CCMUN).
Nu am efectuat nici o zi de concediu....deci pana la urma sunt obligati sa-mi plateasca si din anul 2007 sau nu? va multumesc
Da, avand in vedere ca ti-a incetat CIM, sunt obligati sa-ti plateasca atat zilele de CO aferente lui 2007 cat si pe cele cuvenite pe 2008. Depune prin registratura cu nr. de intrare o cerere in care soliciti plata zilelor de CO.
Compensare in bani a concediul de odihna neefectuat este posibila in cazul dvs , intrucat v-a incetat contractul individual de muncă.
In cazul in care persista in refuzul de a va achita aceste zile , adresati-va si Inspectoratului Teritorial de munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Co pentru perioada de proba. volodea volodea Am fost angajat cu CIM pe per. nedeterminata, cu per. de proba 90 de zile, din 5.12.2011 pana in 29.02.2012. Am incetat CIM conf. art.31alin(3) din C.M. In CIM ... (vezi toată discuția)
Incetare cim, remunerare zile co ramase neefectuate ANCA47 ANCA47 Buna ziua, Va rugam sa ne indrumati in urmatoarea problema :colega mea a semnat cim cu perioada nedeterminata la 01.05.2007. In perioadele 16.02.08 - ... (vezi toată discuția)