avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim, remunerare zile co ramase neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim, remunerare zile co ramase neefectuate

Buna ziua,
Va rugam sa ne indrumati in urmatoarea problema :colega mea a semnat cim cu perioada nedeterminata la 01.05.2007.
In perioadele 16.02.08 - 01.03.08 si 20.04.08 - 27.04.08 si-a luat co. Incepand cu data de 01.07.08 a incetat cim, cu acordul partilor.. La cate zile de co, care sa i le plateasca mai are dreptul ?
Va multumim anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 8 Iulie 2008
1) In primul rand, cate zile de CO are pe an ,conform contractului individual de munca?
2) Conform datelor dvs. vad ca plecarea in CO se face sambata si duminica!?
3) Pentru per.16.02-01.03.08 = 10 zile lucr. CO
Pentru per.20-27.04.08 = 5 zile lucr.CO
Deci a luat in total 15 zile lucratoare de CO
4) Presupunand ca are in CIM minimul de 21 de zile lucratoare,CO cuvenit este:
- pentru anul 2007 = 21/12*8 = 14 zile lucratoare
- pentru anul 2008 = 21/12*6 = 11 zile lucratoare
5) Trebuia sa ia in total, pana la incetarea CIM, 14+11=25 zile lucr.CO
Daca a luat 15 zile CO, atunci, restul de 25-15=10 zile lucr.CO neefectuat se vor compensa in bani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Conform legii se iau in calcul doar zilele de concediu restante din anul respectiv, in cazul tau anul 2008. Zilele de concediu de anul trecut se recupereaza numai cu acordul patronului. Ramane de vazut concediul de 15 zile pe care le-ai efectuat pe ce an sunt ..... Pe anul acesta din ianuarie pana in iulie ai dreptul la 11 zile de co daca in contractul de munca ai 21 de zile co, daca ai mai multe zile ex. 24 se calculeaza: 24 co impartit la 12 luni egal 2 zile, 2 zile inmultit cu 6 luni cat ai lucrat ( 01 ianuarie - 01 iulie) egal 12 zile de co de efectuat. Zilele co de anul trecut trebuiau efectuate pana in 1 martie conform legii. Ramane de discutat cu patronul daca iti ia in calcul si zilele de anul trecut.
Bafta!!!!!!
Olteanu Loredana a scris:

... Zilele co de anul trecut trebuiau efectuate pana in 1 martie conform legii. ........

:oops:
De unde pana unde o asemenea prevedere???
Ce zici de art.60 alin.2 din CCMN care prevede urmatoarele : Când din motive neimputabile salariatului, acesta nu şi-a efectuat integral concediul de odihnă pe anul în curs, restul de concediu se va acorda până la sfârşitul anului următor, în perioada solicitată de salariat. :-/

codul muncii prevede un minim de 21 de zile de concediu odihna intr-un an.imparte 21 de zile la cate lun i a lucrat si constata la cate zile de co are dreptul.
codul muncii prevede un minim de 21 de zile de concediu odihna intr-un an.imparte 21 de zile la cate lun i a lucrat si constata la cate zile de co are dreptul.

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna in cazul demisiei andreea elena andreea elena doresc sa-mi dau demisia.nu stiu exact cum e cu concediul.am avut concediu de odihna toata luna august.daca incep din ianuarie,februarie in alta parte cate ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta si pe mine? adrian_huned adrian_huned Am lucrat la o firma aflata actualmente in insolventa, am primit astazi decizia de preaviz din 03.08.2009 prin care sunt anuntat ca incepand de ieri 03.08.2009 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat in anul anterior delia25 delia25 Buna ziua! Sunt angajata a unei societati din anul 2008. Am avut dreptul la 21 zile de concediu din care nu am efectuat decat 6. Cele 15 zile ramase s-au ... (vezi toată discuția)