avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INREGISTRARI CONTABILE LA NEPLATITORI DE TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INREGISTRARI CONTABILE LA NEPLATITORI DE TVA

Ce inregistrari contabile se fac la un magazin online neplatitor de TVA, la achizitionarea de marfa in scopul revanzarii? (furnizorul este platitor de TVA). Dar la vanzarea marfii?
Trebuie completat NIR-ul? Ce alte registre trebuie completate?

Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 22:27, 19 Martie 2008
firma ta achizitioneaza marfa de pe teritoriul Romaniei si o vinde tot pe teritoriul RO?

pentru ca esti SRL, esti obligat sa ai cele 3 registre cf Legii contabilitatii: registru jurnal, inventar si Cartea Mare.
Pentru ca faci comert prin internet, nu ai nevoie de casa de marcat .
Da, firma face comert pe teritoriul Romaniei.
trebuie sa folosesti formulare si registre cf OMFP 1850/2004
multumesc foarte mult
cu placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru activitatea economica a unui pfa anamaneaconta anamaneaconta Am un PFA pe codul 4776 - Comert cu amanuntul al florilor plantelor si semintelor comert cu amanuntul al animalelor de companie si a hranei pentru acestea in ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila pfa Viorel8891 Viorel8891 Buna ziua,activez ca Persoana Fizica Autorizata si as dori sa aflu ce evidenta contabila sunt obligat sa am daca obtin venituri din activitati comerciale in ... (vezi toată discuția)