avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea obligatorie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea obligatorie

Buna ziua am o intrebare legata de asigurarea obligatorie.As vrea sa-mi fac o asigurare facultativa in loc de cea obligatorie si am inteles ca nu a fost inca publicata in monitorul oficial legea promulgata de presedintele Traian Basescu. Asta inseamna ca mai exista o posibilitate sa nu fie pusa in vigoare? In plus banca la care as vrea sa inchei asigurarea este BCR si din cate m-am interesat la BCR nu se poate face asigurarea obligatorie, asta inseamna ca daca imi fac facultativa la ei nu se ia in considerare?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:18, 19 Decembrie 2010
daca aveti incheiata o asigurare facultativa, nu este nevoie sa incheiati asigurarea obligatorie.
In data de 16.11.2010 a fost adoptata Legea 248/2010 care completeaza Legea 260/2008 si printre altele spune ca pt locuintele pt care a fost incheiata o asigurare facultativa care cuprinde si riscurile PAD, nu mai este obligatorie incheierea si a unei polite obligatorii pt locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie locuinte Pilu Pilu Buna seara, as avea si eu o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva:\" daca fac o asigurare facultativa de locuinta care sa acopere riscurile prevazute ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie pt locuinte mai e necesara daca exista asigurare facultativa? adela05 adela05 Cum a ramas cu obligatia incheierii unei asigurari obligatorii pentru locuinta? Daca am deja o sigurare facultativa, mai este necesar sa inchei si asigurarea ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)