avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit auto

Buna ziua,
am o mare nedumerire.Mi-am cumparat o masina in anul 2007 in Spania unde am si locuit pana in acest an 2010.M-am hotarat sa o inscriu in Romania,dar la financiar am avut o MARE SURPRIZA ,ma obliga sa platesc impozitul pe masina de la data cumpararii cu toate ca eu am locuit in Spania si am platit impozitul pe masina in Spania.Este legal sa platesc impozit pe masina si in Romania pentru anii in care am locuit in Spania si in care am platit impozit in Spania pentru masina?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 17:44, 17 Decembrie 2010
Indiferent de unde cumparati un bun impozabil, in Romania aveti obligatia sa-l declarati, iar din luna urmatoare, in calitatea de proprietar, sa platiti impozitul sau taxa datorata !
Intre Romania si Spania este incheiat tratat pentru evitarea dublei impuneri, drept pentru care, probabil, Spania ..........

Deci, ca CETATEAN ROMAN, conform legislatiei romane , Cap.IV, art. 261 si 262 din Legea nr.571/2003, actualizata:
CAP. IV
Taxa asupra mijloacelor de transport
Reguli generale
ART. 261
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat în România datorează o taxă anuală pentru mijlocul de transport, cu excepţia cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
(2) Taxa prevăzută la alin. (1), denumită în continuare taxa asupra mijloacelor de transport, se plăteşte la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde persoana îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz.
(3) În cazul unui mijloc de transport care face obiectul unui contract de leasing financiar, taxa asupra mijlocului de transport se datorează de locator.

Scutiri
ART. 262
Taxa asupra mijloacelor de transport nu se aplică pentru:
a) autoturismele, motocicletele cu ataş şi mototriciclurile care aparţin persoanelor cu handicap locomotor şi care sunt adaptate handicapului acestora;
b) navele fluviale de pasageri, bărcile şi luntrele folosite pentru transportul persoanelor fizice cu domiciliul în Delta Dunării, Insula Mare a Brăilei şi Insula Balta Ialomiţei;
c) mijloacele de transport ale instituţiilor publice;
d) mijloacele de transport ale persoanelor juridice, care sunt utilizate pentru servicii de transport public de pasageri în regim urban sau suburban, inclusiv transportul de pasageri în afara unei localităţi, dacă tariful de transport este stabilit în condiţii de transport public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Integ.barca cu motor la dir.taxe locale in 2008 stelabratu stelabratu Buna. Am si eu o intrebare de pus,va rog sa ma ajuta-ti. In anul 2008 am cumparat o barca cu motor,pe firma.Trebuia declarata la Dir.Taxe Impoz.Loc.? ... (vezi toată discuția)
Impozit automobil cameleon cameleon Buna seara!Exista vreo modalitate prin care as putea evita plata anuala a impozitului pe un automobil cu capacitate cilindrica mare?Cum as putea fi scutit?Nu ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit auto-folosite pentru transportul local de persoane IDANUT IDANUT Am inteles ca mai nou,auto (maxi-taxi), folosite pentru transportul local de persoane ar fi scutite de impozit.....stie cineva despre o astfel de lege, daca da ... (vezi toată discuția)