avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venituri obtinute din strainatate de catre ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venituri obtinute din strainatate de catre un rezident temporar

Buna ziua,

As avea nevoie de cateva lamuriri legate de urmatoarea situatie:

Un cetatean non-UE cu rezidenta temporara in Romania, ca membru de familie a unui cetatean roman, are un contract de colaborare cu o firma din Canada pentru care presteaza servicii de consultanta on-line. Firma respectiva nu are sediu fiscal in Romania. Mentionez ca anul 2011 este al 4-lea an de sedere neintrerupta in Romania. As dori sa stiu daca trebuie sa plateasca impozite si contributii sociale pentru acest venit din strainatate si daca da, in ce cuantum, incepand de cand si in baza carei legi.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
phoenix30, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit venituri rezident temporar natalia1 natalia1 Buna ziua, As dori sa stiu daca trebuie declarate si platite taxe in Romania pentru venituri obtinute in urma unui contract de colaborare servicii ... (vezi toată discuția)
Casa alinaralu alinaralu Buna Seara, As dori sa stiu daca se poate,un italian fara domiciliul in tara poate sa cumpere o casa in romania si daca da cam ce acte i-ar trebui? ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie transcris adno adno Buna ziua !Sunt casatorita in Grecia ,am inregistrat casatoria si la ambasada Romaniei;apar si in tara ca fiind casatorita sau trebuie sa ma casatoresc si in ... (vezi toată discuția)