kappauser a scris:
simonette12 a scris:
O casatorie incheiata in strainatate nu este recunoscuta in Romania decat in varianta inscrierii certificatului de casatorie in registrele de stare civila romane la .....
Ce motiv am sa inregistrez casatoria mea din strainatate in Romania? Casatoria se inregistraza doar acolo unde a fost facuta. Certificatul primit de la locul casatoriei este valabil in orice tara din lume fara a inregistra actul respectiv in acea tara. Eventual este nevoie de o traducere si legalizare a documentului pentru anumite situatii care impun aceasta.
Daca aceasta casatorie efectuata in strainatate nu este recunoscuta in Romania inseamna ca ma mai pot odata casatori in Romania daca am chef. Si eventual inca in vreo 10 tari diferite.:D
Actele de stare civila ale cetatenilor romani, intocmite de autoritatile straine, au putere doveditoare in tara numai daca au fost transcrise/inscrise in registrele de stare civila romane.
In conformitate cu prevederile art.43 alin.(2) din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila, introdus prin Legea nr. 94/2004, "Cetatenii romani aflati in strainatate pot solicita INSCRIEREA in registrele de stare civila romane, de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de cariera ale Romaniei, a certificatelor de stare civila eliberate de autoritatile straine, care ii privesc, in cazul in care inregistrarea actului sau faptului de stare civila a fost facuta in prealabil la autoritatea din statul in care acestia se afla”.