avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acordul vecinilor pt spatiu comercial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acordul vecinilor pt spatiu comercial

solutii va rog
Am cumparat un teren si am obtinut certificat de urbanism pt construire imobil cu functiunea de spatiu comercial la parter si locuinta la etaj. printre documentele cerute in certificat ,pt obtinerea autorizatiei de constructie se numara si "acord vecini pt functiune declaratii notariale".Am vorbit cu un vecin care mi-a spus ca-mi da acordul daca ii dau o anumita suma de bani. Este obligatoriu acest acord ? Daca da ,ce lege reglementeaza aceasta situatie? Pot vecinii sa impiedice desfasurarea unei activitati comerciale in spatiul personal?(Mentionez ca la O.R.C. unde am fost pt deschidere punct de lucru pe acel teren nu mi-au cerut nici acord de la vecini nici de la primarie)
Cel mai recent răspuns: Poketbiker , utilizator 17:51, 22 August 2014
justicemn a scris:

Daca vi s-a solicitat acordul vecinilor prin CU atunci trebuie sa-l prezentati ... autorizatia se emite doar dupa ce indepliniti toate conditiile impuse prin CU.
In nici un caz nu se plateste exprimarea acordului. In ultima perioada instantele au considerat ca refuzul de a da acordul vecinului, daca nu este temeinic motivat, inseamna un abuz de drept din partea vecinului care nu-l acorda si au pronuntat hotarari care suplineau acest acord.
Daca vecinul trebuie sa lipseasca de la servici pentru a se prezenta la notar, atunci ar trebui sa-l despagubiti pentru acea zi, dar nu se plateste exprimarea acordului.

Buna seara in aceiasi situatie sunt si eu , la mine este vorba de un vecin care locuieste in spate, de cei doi adik stanga si dreapta am , , eu fiind sa deschid o spalatorie auto si vulcanizare, ce fac , cum fac ?
MIE IMI INVOCA CA IL DERANJEAZA JETUL DE APA, CA VREA SA FIE LINISTE, DE LA MINE DE LA HOTAR PANA LA GEAMUL LUI ESTE DE APROX, 11, 12 METRI , POATE MAI BN. IAR DESCHIDERE TERENULUI MEU NU IL AFECTEAZA PTR K ESTE ALTA STRADA
Buna seara, in cazul meu unul din vecini nu a facut succesiunea pe apartament dupa ce i-au decedat parintii. Cum ar trebui sa procedez in acest caz? Ce solutie as putea gasi la aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccertificat de urbanism pardy1980 pardy1980 In 2017 am costruit o casa P+1. La parter trebuia sa fie spatiu comercial dar nu a m fost autorizati decat ca spatiu de depozitare.Din cauza unui vecin cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie: din spatiu comercial in spatiu prestari servicii cosmin_74 cosmin_74 Buna ziua. In anul 2001 parintii mei au achizitionat un apartament la parter de bloc ,au facut proiect cu o firma autorizata au obtinut toate avizele si ... (vezi toată discuția)
Costuri schimbare destinatie din locuinta in spatiu comercial albaiuliaonline albaiuliaonline buna ziua,doresc sa construiesc un spatiu comercial 24 mp undeva la sat.in certificatul de urbanism pe langa avizele si acordurile cerute mi se mai cere si ... (vezi toată discuția)