avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Costuri schimbare destinatie din locuinta in spatiu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Costuri schimbare destinatie din locuinta in spatiu comercial

buna ziua,doresc sa construiesc un spatiu comercial 24 mp undeva la sat.in certificatul de urbanism pe langa avizele si acordurile cerute mi se mai cere si plan urbanistic de detaliu pud.acest pud dureaza mult timp in primul rand iar costurile totale pentru el se ridica la 1000 euro.am inteles ca acest pud se cere doar in cazuri mai speciale.ce ziceti daca fac iarasi o cerere pentru un nou certificat de urbanism iar acolo unde trebuie sa mentionez ce construiesc scriu locuinta familiala in loc de spatiu comercial ar fi mai avantajos?la locuinta familiala nu o sa-mi ceara pud,dar o sa mai am niste costuri pe urma pentru transformarea locuintei in spatiu comercial.la schimbare de destinatie o sa trebuiasca sa obtin iar certificat de urbanism .e posibil sa-mi ceara pud si la schimbul destinatiei daca contructia este facuta?...ca in cazul asta costurile ar fi si mai mai mari...alte avize alte acorduri.........sau pt a nu va incurca in stiinta o intrevbare simpla: CARE SUNT COSTURILE PT SCHIMBAREA DESTINATIEI DIN LOCUINTA IN SPATIU COMERCIAL?CE AVIZE SE CER DE OBICEI(RELATIV).
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
albaiuliaonline, utilizator
Cel mai recent răspuns: camypos , utilizator 22:52, 2 Iunie 2020
Eu as merge pe constructie anexa la casa, adica magazie/spatiu de depozitare.
Dupa intabulare, as folosi-o ca si spatiu comercial si gata.
Oricum din 2014 se va schimba legea impozitarilor pentru spatiile cu destinatie comerciala detinute de catre persoane fizice ... si nimeni nu stie exact ce va fi atunci ... putem doar presupune ca va fi un bors taranesc romanesc.
Costurile pentru schimbarea de destinatie dinlocuinta in spatiu comercial sunt destul de mari din cauza ca vi se impune obtinerea autorizatiei de la ISU (pompieri).
Pentru aceasta aveti nevoie de releveele de arhtectura, instalatii, scenariu de incendiu, expertiza, verificare.
Va puteti astepta la valori in jur de 1000 Euro (la o suprafata mica de 25 mp.)
Exista o metodologie in acest sens, cu schimbarea destinatiei spatiului? Ma intereseaza subiectul dar nu am gasit informatii clare? De unde sau cu ce se incepe, pentru acest demers?
nu vrea sa spuna nimeni nimic,pe oricine intrebi care cat de cat se pricepe nu spune nimic concret ...
ideea este ca acest PUD se poate evita ...caz concret eu apartin de primaria Alba si aici se cere PUD pt.constuctie de spatiu comecial,o cunostiinta care locuieste intr-o comuna a mers la primarul din comuna si la secretarul de acolo si in cel mai scurt timp a obtinut tot ce a avut nevoie pt.a face un spatiu comercial cu costuri putine.

Alte discuții în legătură

Transformare locuinta in spatiu comercial albaiuliaonline albaiuliaonline Buna ziua,doresc sa deschid un magazin mixt undeva la sat,am cerut certificatul de urbanism pt.constuirea unui spatiu comercial si printre toate ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil GDanaS GDanaS Buna ziua! Intentionez sa deschid o firma de catering doar cu livrari la domiciliul clientului,insa nu stiu daca proprietarul casei pe care vreau sa o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog ,dacă ma poate ajuta cineva .vreau sa schimb ... giagi giagi Buna ziua! Va rog ,dacă ma poate ajuta cineva .Vreau sa schimb destinație :spațiu comercial in uscătorie așa cum a fost la început .Nu mai reușim sa ... (vezi toată discuția)