avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va rog ,dacă ma poate ajuta cineva .Vreau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va rog ,dacă ma poate ajuta cineva .Vreau sa schimb ...

Buna ziua! Va rog ,dacă ma poate ajuta cineva .Vreau sa schimb destinație :spațiu comercial in uscătorie așa cum a fost la început .Nu mai reușim sa închiriem spațiul și trebuie plătit impozit (destul de mare),el figurând ca spațiu comercial.Sunt de acord toți locatarii ,dar nu știu unde sa merg prima data și cu ce sa încep. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: giagi , utilizator 14:59, 3 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedati conform art.40 din legea 196/2018 :
[ link extern ]
Articolul 40

(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

(2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane.

(3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.

Schimbati destinatia spatiului comercial (deci un spatiu care nu e locuinta) intr-un spatiu cu destinatia uscatorie.

Depuneti la primarie copie a avizului scris al comitetului executiv.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2021
latka, utilizator

latka a scris:

[ link extern ]
Articolul 40

(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

(2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane.

(3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.

Schimbati destinatia spatiului comercial (deci un spatiu care nu e locuinta) intr-un spatiu cu destinatia uscatorie.

Buna ziua ! Multumesc pentru raspuns.
Am fost azi la primărie și trebuie sa depun i cerere pt emiterea certificatului de urbanism,un Cf ,un ortofotoplan . O sa trebuiască si un arhitect ca sa facă schița .E destul de ....Nu am prea înțeles de ce toate astea pt ca nu s-a făcut nici o modificare in acea uscătorie .
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2021
giagi, utilizator

giagi a scris:

latka a scris:

[ link extern ]
Articolul 40

Buna ziua ! Multumesc pentru raspuns.
Am fost azi la primărie și trebuie sa depun i cerere pt emiterea certificatului de urbanism,un Cf ,un ortofotoplan . O sa trebuiască si un arhitect ca sa facă schița .E destul de ....Nu am prea înțeles de ce toate astea pt ca nu s-a făcut nici o modificare in acea uscătorie .

E suficientă o declarație ca nu se mai desfășoară activitate in acel spațiu ,depusă la primărie și sa nu se mai plătească impozit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)
Care sunt demersurile pentru schimbarea unui spatiu de locuit in spatiu comercial ... Parism Parism Salutare , am si eu urmatoarea intrebare , care sunt demersurile pentru schimbarea unui spatiu de locuit in spatiu comercial la parterul unui bloc . Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)