avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte de bloc sau locatar?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte de bloc sau locatar?

buna seara intrebarea mea este : presedintele de bloc nu este obligat sa arate facturiile [{sa schimbat coloana de la calorifere la negru ca sa fie mai ieftin}] locatariilor ca sa vada daca este corect sau nu ?la noi nu doreste sa arate si nimeni nu stie cum sau facut calculele nici vicepresedinte nici cenzorii absolut nimeni.ce pot sa fac? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 22:01, 18 Decembrie 2010
Dacă lucrarea a fost făcută la negru nu prea văd ce ar putea să vă arate. Putea plăti un leu și să vă spună că au fost 100. Dacă nu există facturi și chitanțe...! Dar nu înțeleg cum se justifică în contabilitate lipsa banilor dacă nu există facturi. Și mă gândesc eu că toți ați fost de acord cu plata fără acte, ca să fie mai ieftin. Într-un fel v-ați asumat și acest risc.
@diana olivera,
Solicitati in scris presedintelui asociatie sa va dea explicatii. Poate ca s-au sfatuit cu proprietarii sa execute liucrarea in particuilar, fiind mai ieftin decat cu o firma. Acest lucru este nelegal din punct de vedere fiscal, dar este in avantajul dumneavoastra, al celor care suportati aceste luicrari.
Legea 230/2007
Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.


Solicitati explicatii in scris presedintelui asociatiei. Plata trebuia facuta in baza unei facturi (persoana juridica sau PFA) sau incheiata o conventie de prestari servicii cu persoana fizica.
Lucrul " la negru" va creaza probleme din punct de vedere fiscal dar si din punct de vedere al veridicitatii sumei achitate.
Parerea mea este ca nici un administrator/presedinte cinstit nu ar proceda asa. Cenzorul cum a acceptat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
LocatarB, utilizator
Daca lucrarea s-a facut cu nea Manole (la negru cum s-a spus), cenzorul nu stie pentru ca la negru dupa cum stiti nu se dau facturi. Banii s-au strans din usa in usa, cost mai ieftin, s-ar putea ca lucrarea sa fie de calitate si sa nu aveti probleme.
In cea mai mare parte, noi lucram cu firme, insa costa enorm. Lucrarile se pot executa insa si fara implicarea asociatiei, insa trebuie ca cei care platesc sa stie si ei despre ce este vorba, altfel apar discutii de acest gen.
daca lucrarea despre care vorbiti stiti sigur ca s-a facut prin asociatie, aveti dreptate, trebuie sa solicitati explicatii conducerii as. prop., asa cum spune si @LocatarB si @adriantot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce mai fac administratorii de blocuri din banii noºtri... dianapanaite dianapanaite Factura pentru apă rece şi canalizare creşte în fiecare lună.. aşa că am ajuns ca la un consum de 11 mc apă rece, canalizare, salubritate la 3 ... (vezi toată discuția)
Achizitionare usa intrare bloc lia_lia lia_lia Buna ziua! Rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un raspuns la urmatoarea situatie: in ce conditii se poate face achizitia unei usi pentru intrarea ... (vezi toată discuția)
Presedinta unei asociatii mici de locatari 20 de apartamente ... DEBRA DEBRA Presedinta unei asociatii mici de locatari 20 de apartamente a dispus să i se emită card si doreste sa foloseasca fondul de reparatii al blocului pentru a ... (vezi toată discuția)