avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indemnizatie legea 341/2004 (revolutionari)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indemnizatie legea 341/2004 (revolutionari)

buna seara

am o intrebare indemnizatia conferita in baza legii 341/2004 poate fi urmarita, sau se pot pune popriri pe aceasta? Cf art 5 alin 2 din lege este specificat clar ca drepturile acordate conform prezentei legi nu sunt considerate venituri. Din cate stiu aceasta este o indemnizatie cu regim special care nu poate fi urmarita. Va intreb deoarece o cunostinta care are un credit s-a trezit cu o poprire exact de 30% pe acest tip de pensie. De asemenea m-ar ajuta enorm daca mi-ati indica exact temeiul legal unde se specifica clar ca nu se poate poprii acest drept.

multumesc
Cel mai recent răspuns: pascal_nicolae_radu , utilizator 11:04, 24 Aprilie 2018
Buna seara.
Se poate executa prin poprire intrucat nicaieri nu se prevede contrariul; prin urmare, se aplica dreptul comun.
opinia mea este ca se poate face poprire pe acea indemnizatie.
m-am uitat pe lege, si m-am uitat si pe codul de procedura civila la partea cu executarea, si este interpretabil, problema este ca nicaieri nu se specifica cum ca acest asa zis venit o indemnizatie cu caracter special pt ca atunci era clar nu se poate pune poprire. Va multumesc mult pentru ajutor
Buna dimineata.
Aveti dreptate se pare.Dupa o recitire a normelor in cauza, inclin sa cred ca nu poate fi urmarita indemnizatia ce se adauga pensiei, daca la aceasta va referiti.Oricum, sunt 3 feluri de indemnizatii care pot da loc unor interpretari diferite.
Prima-indemnizatia reparatorie-se poate incadra in alin. 7 al art. 409 C. pr. civ., intrucat este cu destinatie speciala, aceasta destinatie rezultand din chiar continutul legii in cauza si din denumire.Asadar, nu poate fi urmarita.
A doua indemnizatie este una de ingrijire, care, pentru aceleasi argumente, nu poate fi urmarita.
A treia indemnizatie, cea care se adauga pensiei pentru limita de varsta urmeaza aceeasi soarta, adica, nu poate fi urmarita intrucat are caracterul unei destinatii speciale; aceasta destinatie speciala este stabilita in considerarea calitatii de erou martir sau luptator.
asa ma gandeam si eu dar stiti cum este intotdeauna exista loc de interpretari, o sa ajut persoana in cauza sa formuleze o adresa catre casa de pensii prin care sa solicite sistarea popririi, sa vad ce raspus vom primii, daca este cazul ne vom indrepta si catre ANPC. Pentru mine este de neanteles cum de s-a instituit poprire exact pe indemnizatia acordata cf legii 341/2004, deoarece persoana in cauza are si o pensie de asigurari sociale care poate face obiectul retinerilor de acest gen.

inca o data multumesc tuturor pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Executare silita c.ticusor@gmail.com c.ticusor@gmail.com sunt codebitor la un imprumut in valiare de 20.000 euro,debitorul nu mai are posibilitateaq sa plateasca in totalitate rata satbilita in contract. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatiile prevazute prin legea 341/2004 pot fi poprite la ... florin1960 florin1960 Indemnizatiile prevazute prin legea 341/2004 pot fi poprite la Casa de Pensii , in calitate de tert poprit ? (vezi toată discuția)
Somaj si indemnizatie conform legii nr. 341/2004 dobreroland dobreroland pot cumula somajul cu indemnizatia reparatorie legea 341/2004 (vezi toată discuția)