avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj si indemnizatie conform Legii nr. 341/2004
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj si indemnizatie conform Legii nr. 341/2004

pot cumula somajul cu indemnizatia reparatorie legea 341/2004
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:52, 23 Iulie 2010
cu conditia ca aceasta indemnizatie sa nu depasesca lunar pe cea de somaj
Legea 341/2004
Art.5
(2) Drepturile acordate conform prezentei legi nu sunt considerate venituri, nu se impoziteaza si nu afecteaza acordarea altor drepturi.
dobreroland a scris:

Legea 341/2004
Art.5
(2) Drepturile acordate conform prezentei legi nu sunt considerate venituri, nu se impoziteaza si nu afecteaza acordarea altor drepturi.

Aveti dreptate, asa este!
In consecinta ,pot cumula somajul cu indemnizatia conferita de legea 341/2004
In acelasi contex: pentru pensia la limita de varsta ,reducerea de varsta conferita de grupa I poate fi cumulata cu : n) pensionarea cu 5 ani inainte de implinirea varstei standard, prevazute de lege;
1. Puteti cumula indemnizatia de somaj cu indemnizatia conferita de Legea 341/2004.
2. Legea 19/2000 spune ca reducerea varstei conform unor legi speciale nu poate fi cumulata cu nici o alta reducere prevazuta de lege si nu poate fi mai mica de 55 de ani.

Alte discuții în legătură

Varsta la care pot beneficia de pensie, luand in considerare urmatoarele date: George Dimache George Dimache Activitate desfasurata in grupa I de munca : 20 de ani si 4 luni . Activitate in grupa deosebita ( conf. avizului 3144/12.12.2001) : 4 ani si 7 ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta balanlacramioara balanlacramioara Buna ziua, Ma numesc Lacramioara si va scriu in numele tatalui meu. Luna viitoare implineste 62 de ani si a iesit anticipat la pensie inca din anul 2006. ... (vezi toată discuția)
Despre pensie leonida leonida am o rugaminte la d-voastra,tatal meu este nascut la data de 04.01.1951 si are total stagiu de cotizare realizat 34 ani 2 luni 9 zile dintre care 20 de ani ... (vezi toată discuția)