avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta la care pot beneficia de pensie, luand in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta la care pot beneficia de pensie, luand in considerare urmatoarele date:

Activitate desfasurata in grupa I de munca : 20 de ani si 4 luni .
Activitate in grupa deosebita ( conf. avizului 3144/12.12.2001) : 4 ani si 7 luni.
Activitate in conditii normale : 6 ani .
Inafara de acestea beneficiind de legea nr. 341/2004 avand calitatea de "Luptator remarcat".
Mentionez ca data de nastere este 08.12.1960.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:29, 2 Septembrie 2010
Sa stiti ca raspunsul pe care vi l-am dat acum aproape un an ramane, oarecum, acelasi. Prevederile art. 167 ind. 1 din Legea nr. 19/2000 nu va sunt aplicabile. In noiembrie 2009 am pierdut din vedere perioada lucrata in grupa II de munca, nu-mi dau seama de ce. :sorry:

Daca am in vedere perioadele lucrate in grupe de munca, reducerea varstei standard de pensionare este de 5 ani si 6 luni, ceea ce inseamna ca puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la 59 de ani si 6 luni (conform Legii nr. 19/2000). Pe de alta parte, intrucat sunteti beneficiar al Legii nr. 341/2004, puteti solicita pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 60 de ani.

Reducerea varstei standard de pensionare pentru activitatea lucrata in grupe de munca nu se cumuleaza cu reducerea varstei standard de pensionare prevazuta in Legea nr. 341/2004.

Deci, alegeti:
-fie solicitati pensie pentru limita de varsta la 59 de ani si 6 luni, conform Legii nr. 19/2000;
-fie solicitati aceeasi categorie de pensie la 60 de ani, conform Legii nr. 341/2004.

Dar pana atunci mai este iar legile se vor schimba. Reveniti. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare mare gosco mare gosco Sunt nascuta la 12.12 1954 si am cotizare efectiva de 25 de ani din care contributie efectiva in grupa I de munca de la 01.09.1980 - 15.09.1986; in grupa II ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa1 cucuruzu cucuruzu Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu grupa 1 de munca daca ea mai este valabila. Tatal meu a primit decizie destul de ambigua de la casa de pensii in ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? alexandra1308 alexandra1308 Buna seara! Sunt nascut la data de 23.04.1959, si lucrez la CFR din luna februarie 1978, pana in prezent, cu intreruperea activitatii in perioada iunie 1979 - ... (vezi toată discuția)