Nu lucrez in domeniu, asa ca am sa va rog sa fiti indulgenti cu mine :)
Detin un blog (pe domeniu public), pe care postez relativ des si am destul de multi cititori (7000+ deocamdata). Printre cititorii mei, unul obisnuieste sa imi bombardeze fiecare entry cu un comentariu acid (contiune o insulta sau o afirmatie defaimatoare). Presupun ca respectivul personaj ma cunoaste, dupa natura comentariilor. Am mai cautat si alte cazuri asemanatoare (insulta / calomnie) si am inteles ca se ajunge macar la cerut scuze in scris (ceea ce mi-ar fi suficient).
Care ar fi pedepsele cu care ar putea fi amenintat ?
Avand in vedere ca are acelasi IP la fiecare comentariu, se poate urmari sursa. Am descoperit ca IPul este alocat unei firme, ISP(Internet Service Provider) din Bucuresti. Daca pana acum stergeam comentariile lui, am hotarat de ceva vreme sa le strang si sa iau atitudine (in cazul in care se ajunge la a mi se cere sa le expun, sa am ce, sa nu incep ca le-am sters).
Intrucat nu pot afla abonatul in cauza, ci doar firma care ii asigura conexiunea la internet, in ce conditii pot afla cine este vinovatul (firmele de internet tin evidenta abonatilor). Cam cate "episoade rautacioase" ar trebui sa strang pentru a evidentia clar ca nu a fost o actiune intr-o seara incarcata, ci o atitudine constanta ?
Care sunt demersurile pe care ar trebui sa le fac ? Voi intampina probleme la "divulgarea datelor abonatului" ?