avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie pensie - talon de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie pensie - talon de pensie

Se poate contesta decizia de recalculare a pensiei, daca nu s-a primit inca decizia, dar s-a primit cuponul de pensie si pensia in cuantum mai mic decat cel avut in vechea decizie?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:25, 18 Decembrie 2010
Daca s-a emis un nou cupon pensie trebuie sa existe si o decizie de recalcularea a pensiei. Trebuie sa va interesati la Casa de Pensii, pentru ca fara decizia de recalculare nu se poate face contestatie la tribunal.
sonia54 a scris:
Se poate contesta decizia de recalculare a pensiei, daca nu s-a primit inca decizia, dar s-a primit cuponul de pensie si pensia in cuantum mai mic decat cel avut in vechea decizie?

Daca nu ati primit decizia de recalculare a pensiei, nu aveti ce sa contestati. Potrivit art. 14 din HG nr.735/2010, contestatia se poate introduce impotriva deciziilor de pensie, in termen de 30 de zile de la comunicare.

:offtopic: Va rog sa postati intrebarile intr-un singur topic. Daca n-as fi stiut ca ati mai intrebat despre recalcularea pensiilor militare, v-as fi dat un raspuns gresit. Din mesajul dvs. nu rezulta din ce sistem primiti drepturi de pensie.
Multumesc!
Am intrebat acest lucru, pentru ca am mai vazut situatii in care o cerere de dare in judecata pentru anularea unui document, a fost contestata de partea partea adversa, ca fiind iesita din termen,considerand ca reclamantul a luat in mod indirect cunostinta de acel document, iar cuponul este un mod indirect de luare la cunostinta ca a fost emisa decizia.
Multumesc si scuze pentru indisciplina. :sorry:
Trebuie sa fiti in masura sa demonstrati ca nu ati primit decizia de recalculare, pentru a nu se pune problema expirarii termenului legal de contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg 735/2010: recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Hotararea nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara panther panther Va rog frumos sa-mi raspundeti: Tatal meu in luna decembrie a luat o pensie de 2.230 lei. In luna ianuarie pe fluturasul de pensie scrie 1.608 lei. In data de ... (vezi toată discuția)
Pensii militare de urmas - recalculare- krys_xndr krys_xndr Buna ziua, as vrea si eu sa stiu daca recalcularea pensiilor militare vor influenta si pensiile militare de urmas si daca in conditiile in care primesc pensie ... (vezi toată discuția)