buna ziua.am lucrat la o firma si sa desfiintat postul pe care aram incadrat.as dori sa stiu cum se calculeaza lichidarea si daca pe o perioada de 6 luni se plateste concediu.va multumesc
1. Daca s-a desfiintat postul ocupat de dvs. atunci trebuie sa vi se dea un preaviz de 20 de zile lucratoare si un salariu compensator asa cum spune CCMUNN pe anii 2007-2010: Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator. Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
2. La data incetarii CIM angajatorul trebuie sa va achite toate drepturile banesti cuvenite: salariul pe perioada lucrata, compensarea in bani a CO cuvenit si neefectuat si salariul compensator.
Somaj dupa ccc
stefy_kry
Am si eu o problema , si anume: eu pe data de 22 august termin cic , am fost de am depus cererea de intoarcere la servici iar patronul mi-a spus ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)
ºomaj
floring64
Bună seara ! Dacă mi s-a desfiinţat postul fără să mi se comunice motivul cum pot afla ce a dus la acest lucru, iar dacă mi s-a oferit un alt post mai ... (vezi toată discuția)