avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... E permis avocatului sa-si indemne clientul la fapte ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

E permis avocatului sa-si indemne clientul la fapte ilegale?

E permis ca avocatul sa-si invete clientul sa savarseasca infractiuni? Aceasta e declaratia unei persoane in fata organelor de politie : asa m-a sfatuit avocatul, chiar daca nu am sentinta in acest sens.

Persoana declaranta a savarsit infractiunea de distrugere si tulburare de posesie.

Care este sanctiunea pentru avocat? Trbuie depusa o sesizare la barou sau trebuie facuta plingere la parchet?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 14:56, 18 Decembrie 2010
Interesant ar fi de probat ca asa "l-a sfatuit avocatul".
De principiu se poate face plangere impotriva oricarei persoane, chiar daca e avocat, poate fi instigator la o infractiune, dar mai trebuie si demonstrat. Altfel, vi se poate face plangere dvs. pt infractiunea de denuntare calomnioasa.

Simpla declaratie ca asa a fost sfatuit nu constituie proba.
Chiar daca declaratia a fost facuta la politie si s-a consemnat de catre politist ca avocatul cutarescu e cel care l-a sfatuit in acest sens?
Greu de probat...fiecare poate sa spuna ce vrea...dar cum dovedeste?
adutescu a scris:

Interesant ar fi de probat ca asa "l-a sfatuit avocatul".
De principiu se poate face plangere impotriva oricarei persoane, chiar daca e avocat, poate fi instigator la o infractiune, dar mai trebuie si demonstrat. Altfel, vi se poate face plangere dvs. pt infractiunea de denuntare calomnioasa.

Simpla declaratie ca asa a fost sfatuit nu constituie proba.

De ce nu ar fi o...proba?:((
Acum cateva minute, cineva a sfatuit un utilizator sa spele scara cu... motorina.
Daca i-a foc scara?:P

:P
Hmmm, pai atunci inseamna ca declarantul e cel care face afirmatii mincinoase si nu are decat avocatul sa se indrepte impotriva acestuia ce de la declaratiile acestuia s-au facut plingerile. Declaratii consemnate de politist in care este precizat inclusiv numele avocatului.
Daca eu fac plingere pentru cele expuse mai sus, impotriva mea de ce sa se indrepte avocatul? Eu nu fac decat sa sesizez organele competente cu privire la faptul ca avocatul X l-a sfatuit pe clientul sau Y si acest lucru rezulta din decalartiile consemnate la dos penal nr.

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Hartuire morala intre colegi mdragomir76 mdragomir76 Buna ziua. Imi cer scuze daca n-am postat la categoria care trebuie... Am urmatoarea problema: Lucrez intr-o institutie publica de ceva vreme. De 3 ani, o ... (vezi toată discuția)
Cum opresti un reclamagiu perlutina perlutina Din 2002 sunt tirit in procese de un individ care imi este vecin . Am avut zeci de procese penale si civile. Niciodata nu a cistigat nici un proces. Am zeci de ... (vezi toată discuția)