avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum opresti un reclamagiu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum opresti un reclamagiu

Din 2002 sunt tirit in procese de un individ care imi este vecin . Am avut zeci de procese penale si civile. Niciodata nu a cistigat nici un proces. Am zeci de reclamatii la : politie, primarie, pompieri, sanepid, Se cerceteaza, se constata ca nu e real ce a relamat se inchide procesul dar eu imi pierd tiompul, banii ( mereu trebuie sa angajez un avocat) asta din 2002. Mai nou m-a reclamat ca am fost politista si ca sunt cea mai mare mafioata al Bucurestiului. Ce pot sa fac cu acest individ. Are cred 79 ani si cred ca asta este pentru el o distractie. A lucrat la ICRAL la fondul locativ si a fost informator. Cum sa fac sa ma lase in pace? Avocatul meu zice ca nu avem ce sa ii facem, ca e dreptul lui constitutional sa faca sesizari. Ca nimeni nu are ce sa ii faca, ca ii incalcam drepturile. Bun, dar drepturile mele unde sunt ?
Cel mai recent răspuns: perlutina , utilizator 13:34, 27 Iulie 2011
OK, pai solicitati plata cheltuielilor de judecata pentru fiecare proces in care va taraie, unul doua onorarii de cateva zeci de milioane si se cuminteste batranelul.
Cade in pretentii deci va plateste onorariul avocatului, cat despre drepturile dvs hmmm sa vedem insulta, calomnie zic eu ca probatoriul il administrati din insasi sesizarile batranului finalizate cu nup sau caderea sa in pretentii.
si mai exista o posibilitate:atre organele de urmarire si cercetare penala a unei alte persoane pentru fapte sau incalcari ale legii penale , care nu s-au savarsit in realitate.
Art. 259. - Denuntarea calomnioasa
Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Daca cel care a savârsit fapta declara mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fata de persoana în contra careia s-a facut denuntul sau plângerea, ori împotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.
Invinuitul se poate constitui parte civila daca sunt intrunite conditiile raspunderii civile a acestuia, printre care si existenta unui pejudiciu material sau moral. In privinta celorlalte aspecte, ar trebui sa detaliezi un pic.
In primul rand, denuntarea calomnioasa presupune o plangere din partea celui afectat de denuntul calomnios. In rest, textul este clar, este necesar ca invinuirea facuta prin plangerea penala sa fie una mincinoasa adica nereala, bineinteles sa existe vinovatie. Ideea este ca cei care fac o plangere penala impotriva unei persoane sa o faca cu responsabilitate, pentru ca altfel isi asuma un risc, acela al raspunderii pentru denuntare calomnioasa, dar numai daca sunt intrunite conditiile acestei infractiuni, deci nu in mod automat. Partea vatamata poate sa isi schimbe declaratia, dar nu inseamna denuntare calomnioasa automat, pentru ca si daca ar recunoaste aceasta fapta,instanta nu poate pronunta o condamnare doar pe baza acestei declaratii, ci este necesara coroborarea cu alte probe.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ContSters201507, utilizator
MUltumesc pentru promptitudine ! A platit cheltuieli de judecata dar nu ma incalzeste cu nimic, ca doar imi recuperez banii, nu si neuronii! El are banii destui are o pensie de 8000 lei.Vorbind de ultima reclamatie: a fost adresata politiei capitalei si va imaginati ce de a scris pe 4 pagini ! Si pentru ca nu a primit nici un raspuns in 15 zile, i-a facut " plingere penala " si purtatorului de cuvint a politiei capitalei. Vreau ceva care sa il potoleasca. M-am saturat de cite ori instanta a zis NUP fata de reclamatiile lui, ca l-a amendat. Vad ca putin ii pasa, persevereaza in a ma tiri in sala pasilor pierduti.
Daca are atatea reclamatii nefondate, reclamati-l si dvs. pt. hartuire.

Eu sunt contabil, dar sunt sigura ca veti primi un raspuns pertinent.

:luck:
Formulati actiune in instanta solicitand daune morale individului, anexand sesizarile repetate si nefondate confirmate de rezolutiile parchetului, eventual daca ati suferit traume datorita stresului documente medicale, doar in asa fel se va ajunge la stoparea acestui comportament specific reclamagiilor care obisnuisc sa se joace cu nervii nostri , pe banii nostri si ai statului
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
MUltumesc. Am ajuns la capatul puterilor , sau nu mai vreau sa se joace cu nervii mei. Imi place ca cei de la politie ma intreaba pe mine ce sa ii faca? (a fost SRI-st si cred ca mai are ceva conexiuni) Ei ii cer mie solutiile prin care s-a dispus NUP. Am ajuns de ris am avut si azi 2 procese. Cind il cheama politia sa dea declarii zice ca nu poate si merge politia la el acasa. Cind are proces cu mine ( am uitat sa spun ca are procese cu alti 3 din imobil, mai putin unul care ii tine hangul. Vreau sa ii cer o suma de bani care sa il potoleasca. Daca il actionez in instanta voi plati taxa de timbru. Vreau sa il umilesc sa il calc in picioare.

Alte discuții în legătură

Raspundere penala ??? khalima khalima as avea o intrebare, va rog, daca se poate ... pt un vecin necajit. Am un vecin mai in varsta care tot e sacait de alt vecin prin diverse plangeri la politie ... (vezi toată discuția)
Procedura "denunt calomnios" -nu inteleg popo_acas popo_acas Buna ziua, Fac parte din o asociatie , si am ajuns la litigiu penal , in stadiu incipient , cu incadrare art 215 , eu fiind reclamant . Avocatul parti ... (vezi toată discuția)
Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)