avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Mama sufera de schizofrenie si nu vrea sa se trateze, ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Mama sufera de schizofrenie si nu vrea sa se trateze, politia nu ne mai ajuta

Buna,

Sunt Paul si impreuna cu inca un frate (mai am inca un frate, dar el e in chirie) si cu tata suferim din partea mamei care nu vrea sa isi vada de sanatate,
e schizofrenica...

A mai fost internata, dar nu isi continua tratamentul acasa pentru boala...
Nu ne asculta, mai demult isi lua tratamentul (cateodata), dar acum nu mai vrea.

Suntem disperati, politia nu vrea s-o duca la spital, decat daca e violenta...

Ce sa facem ? Ce lege avem in favoarea noastra ? Putem obliga spitalul sau politia prin ceva lege sa o interneze la Nucet ?

Nici macar politia nu-si mai ajuta cetateni...

Va rog raspuns concludent de la un avocat/avocata, si ganditi-va ca nu toti se pot bucura de sarbatori din pricina necazurilor din familie...

Ce staturi am mai dori de la dv.:

1. Ceva lege care sa fie de partea noastra.
2. Sau daca exista ceva adeverinta care sa ni-o dea spitalul si pe baza ei sa putem s-o internam cand e cazul.
Vă puteți adresa autorității tutelare din cadrul primăriei pe raza căreia are mama domiciliul.
Conform Codului Familiei, art. 142 - Cel care nu are discernamint pentru a se ingriji de interesele sale, din cauza alienatiei mintale ori debilitatii mintale, va fi pus sub interdictie.
Art. 146 - In caz de nevoie si pina la rezolvarea cererii de punere sub interdictie, autoritatea tutelara va putea numi un curator pentru ingrijirea persoanei si reprezentarea celui a carui interdictie a fost ceruta, precum si pentru administrarea bunurilor.

Interdicția poate fi cerută instanței de judecată de către autoritatea tutelară.
Multumesc pentru raspuns, dar daca excludem faptul cu tutela (deoarece nimeni nu vrea sa fie curator pt ea), ce mai ramane de facut ?

Mentionez ca e bine (sau mai bine zis, a fost bine dupa ce i-am dat doctorii la spital medicamentele, a stat aprox 2 saptamani...), dar acasa nu mai vrea sa si le i-a, nu asculta de nimeni si nici de mama dumneaei.
:( nici dumneavoastră sau un alt membru al familiei nu vreți să fiți tutore?! E totuși mama dumneavoastră iar manifestările ei sunt pricinuite de boală, nu că ar vrea ea să vă facă zile negre. Dacă se constată că e în interesul ei va putea fi internată într-o instituție care se ocupă cu tratarea persoanelor care suferă de astfel de boli. Eu nu văd altă soluție.
Este necesara punerea sub interdictie prin instanta .Curatorul sau tutorele poate in acest caz sa o interneze si sa ii reprezinte interesele, ala solutie nu e. Mergeti la autoritatea tutelara si va va ajuta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela pentru parinti varstnici Geani_geani Geani_geani Buna seara. Am o problema majora cu parintii mei. Tata e grav bolnav, are cancer la rinichi si e aproape nevazator din cauza unei cataracte avansate. Mama e ... (vezi toată discuția)
Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)