avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea privind mãsurile de accelerarea a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea privind mãsurile de accelerarea a soluþionãrii proceselor

Ma poate ajuta cineva cu informatii privind recuzarea completului de judecata,conditiile in care se poate cere acest lucru conform legii privind masurile de accelerare a solutionarii proceselor,articolul care face referire la acest lucru si daca aceasta lege a inceput sa se aplice?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:26, 18 Decembrie 2010
Buna ziua !
Legea este in vigoare cu exceptia prevederilor privind divortul pe cale administrativa si pe cale notariala, care intra in vigoare in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
In alta ordine de idei, Legea 202/ 2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, nu modifica prevederile art. 24- 36 din c.p.c. privind incompatibilitatea, abtinerea si recuzarea judecatorilor.
Cu stima !
Recuzarea judecatorilor este reglementata de art. 27 si urm. din Codul de procedura civila, care enumera si cazurile in care acestia pot fi recuzati.
Legea 202/2010 a intrat in vigoare incepand cu 26 noiembrie 2010 ( exceptie facand disp.privind cu privire la desfacerea casatoriei pe cale administrativa si notariala care vor intra in vigoare in 26 decembrie 2010).
Legea nu a adus modificari in privinta titlului V din c.proc civ. care priveste Incompatibilitatea, abtinerea si recuzarea judecatorilor, textele ramanand deci nemodificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mica reforma !! ana-maria31 ana-maria31 ce se stie despre ea ...cand intra in vigoare? (vezi toată discuția)
Divort lidicut lidicut Can va intra in vigoare noua lege a divortului,lege dupa cre se poate legaliza desfacerea casatoriei la notar sau la ofiterul starii civile care a oficiat ... (vezi toată discuția)
Modificarea in monitor of al art 182 privind intelegerea intre parti GEOSTOIAN GEOSTOIAN Am mai discutat acest sub mai demult cu dvs,iar acum revin cu o intr la care nu gasesc rasp.cand intra in vigoare modificarea art 182 cod penal privind ... (vezi toată discuția)