avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie comunitara israel
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie comunitara israel

va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri: tatal meu a muncit 5 ani in israel cu contract de munca deci a platit toate atributiile catre statul israel as dori sa stiu daca poate lua ceva pansie nu conteaza cat este dupa acei 5 ani (1994-1999), unde trebuie sa ma interesez precizez ca nu stiu daca firma mai exista astazi ar putea un avocat sa faca toate demersurile pt asa ceva?

va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:51, 18 Decembrie 2010
Perioada lucrata in Israel constituie stagiu de cotizare si in Romania. Tatal dvs. va beneficia de pensie din partea statului roman atunci cand va indeplini conditiile prevazute de legislatia romaneasca, respectiv cand va implini varsta standard de pensionare si va avea stagiul complet sau minim de cotizare, in functie de categoria de pensie.

Pentru perioada lucrata in Israel, tatal dvs. va completa formularele pe care i le va pune la dispozitie casa de pensii. Schimbul de documente se va face intre state. Dvs., tatal dvs. sau o terta persoana nu va puteti implica in acest schimb.
Puteti citi discutii pe aceeasi tema accesand link-urile de mai jos.
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata maia1956 maia1956 Tatal meu are 32 ani lucrati in romania si 5 ani lucrati in spania.....cind poate iesi la pensie anticipata........si cum se procedeaza cu ani lucrati in ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara - israel codruta29 codruta29 va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri: tatal meu a muncit 5 ani in israel cu contract de munca deci a platit toate atributiile catre statul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie dupa activitatea lucrata in strainatate cezara ioana cezara ioana in situatia in care s-a lucrat in Romania 16 ani, s-a plecat in Israel cu contract de munca de 8 ani si apoi in Italia cu contract de munca de 4 ani, statul ... (vezi toată discuția)