avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie comunitara - Israel
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie comunitara - Israel

va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri: tatal meu a muncit 5 ani in israel cu contract de munca deci a platit toate atributiile catre statul israel as dori sa stiu daca poate lua ceva pansie nu conteaza cat este dupa acei 5 ani (1994-1999), unde trebuie sa ma interesez precizez ca nu stiu daca firma mai exista astazi ar putea un avocat sa faca toate demersurile pt asa ceva?

va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:19, 25 Martie 2010
Romania nu a incheiat conventie de reciprocitate in domeniul asigurarilor sociale cu Israelul. Urmeaza ca aceasta sa fie incheiata anul acesta.

Reveniti in toamna, atunci va fi incheiata si conventia si se va stabili cu ce formulare lucreaza casele de pensii in vederea recunoasterii perioadelor lucrate legal in statul israelian.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia din strainatate ardelean ioan ardelean ioan buna ziua ,ma numesc ardelean ioan si locuiesc in baia mare.sunt nascut in 1951 si din 1994/1999 am lucrat legal in israel plecand printr/o firma autorizata ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara israel codruta29 codruta29 va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri: tatal meu a muncit 5 ani in israel cu contract de munca deci a platit toate atributiile catre statul ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza ani lucrati legal in strainatate pentru pensie? marcelino666 marcelino666 Am lucrat legal 9 ani in Israel si ma intereseaza daca acesti ani, se pot adauga la ani lucrati in Romania, pentru pensie.Daca da, care sint modalitatile. (vezi toată discuția)