avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se calculeaza ani lucrati legal in strainatate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se calculeaza ani lucrati legal in strainatate pentru pensie?

Am lucrat legal 9 ani in Israel si ma intereseaza daca acesti ani, se pot adauga la ani lucrati in Romania, pentru pensie.Daca da, care sint modalitatile.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:18, 9 Februarie 2010
Ati fi putut beneficia, la stabilirea drepturilor de pensie, de stagiul realizat in Israel si pentru care ati platit contributiile obligatorii numai daca intre Romania si Israel s-ar fi incheiat un acord sau o conventie in domeniul asigurarilor sociale.
Pana in prezent intre statul roman si cel israelian nu a fost incheiat un asemenea act.
marcelino666 a scris:
1. Sant sanse ca in urmatori 10 ani sa existe un acord in domeniul asigurarilor sociale intre Romania si Israel? Se discuta pe undeva acest subiect ?
2. Cum se calculeaza ani lucrati in grupa1.Mai bine spus as vrea sa stiu daca am in total cu ce am lucrat in grupa1 minimul anilor pentru pensionare sint nascut in 1959.Am in grupa1, 9ani, plus inca doi ani si jumatate in grupa 3.

Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti alte topicuri in legatura cu aceeasi problema, daca mai aveti intrebari le postati aici. Multumesc!

In legatura cu ceea ce ati intrebat
1. La intrebarea aceasta nu pot sa va raspund decat da, in urmatorii 10 ani sunt sanse ca Romania sa incheie cu Israelul un acord bilateral in domeniul asigurarilor sociale, ca si cu orice alt stat. Mai multe amanunte puteti afla accesand site-ul Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.

2. Stagiul minim de cotizare in cazul dvs. este de 15 ani. Stagiul aferent perioadei lucrate in grupa I de munca este de 4 ani si 6 luni. In total aveti un stagiu de 16 ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara - israel codruta29 codruta29 va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri: tatal meu a muncit 5 ani in israel cu contract de munca deci a platit toate atributiile catre statul ... (vezi toată discuția)
Pensie din israel rodicabalteanu rodicabalteanu am lucrat aprox patru ani in israel ca ing constructor,in luna aprilie a.c. am depus la casa de pensii iasi un formular completat cu unele date sumare ... (vezi toată discuția)
Pensia din strainatate ardelean ioan ardelean ioan buna ziua ,ma numesc ardelean ioan si locuiesc in baia mare.sunt nascut in 1951 si din 1994/1999 am lucrat legal in israel plecand printr/o firma autorizata ... (vezi toată discuția)