avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Verificare la domiciliu angajati cu concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Verificare la domiciliu angajati cu concediu medical

Buna tuturor,

Am cateva intrebari legate de verificarea prezentei la domiciliu si implicit a veridicitatii acordarii unui concediu medical.
1) In cazul in care angajtul are concediu medical pentru 3 zile, iar prezentarea concediului medica,l impreuna cu delclaratia legata de adresa la care poate fi verificat, o face doar dupa reintoarcerea lui la serviciu (desigur ca in acest caz i se poate face o cercetare disciplinara pt neprezentarea in timp util a CM-ului platitorului), dar in acest caz cum se putea face verificarea la domiciliu. Ma refer aici la acele CM-uri care sunt cunoscute ca fiind false, dar e atat de greu a se dovedi acest lucru.
2) Care este pasul urmator dupa verificarea la domiciliu, in cazul in care angajatul nu este gasit la adresa declarata.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre, iara daca acest subiect a amai fost dezbatut va rog sa-mi spuneti.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:48, 19 Decembrie 2010
Vedeti OUG nr. 36/2010 - modificarea si completarea OUG nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.
Potrivit acestora, persoanele care îşi iau concediu medical vor fi verificate la domiciliu de reprezentanţi ai angajatorilor, Casei de Asigurări şi ai poliţiei, iar dacă nu sunt găsite acasă nu vor mai primi indemnizaţia de asigurări sociale aferente concediului respectiv.
Orarul în care se vor face vizitele este 8 -11, 12- 17, 18- 20.
După ce se verifică dacă persoana aflată în concediu medical este la domiciliu, se încheie un proces verbal, în care se precizează dacă persoana a fost găsită la adresa indicată. În cazul absenţei acestuia, se va încheia un proces şi se va sista plata concediului de a doua zi.

Dar trebuie sa tineti cont ca veti face rau si medicului care v-a acordat acel concediu.
Eliberarea certificatelor de concedii medicale cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare se va sancţiona cu amenzi cuprinse între 5.000 lei şi 10.000 de lei.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificarea la domiciliu a celor care se afla in concediu medical andreia85 andreia85 Mai este valabila verificarea la domiciliu pentru cei care se afla in concediu medical? (vezi toată discuția)
Verificare la domiciliu concediu medical smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Am un angajat care m-a informat in scris ca incepand de azi e in concediu medical. Informarea s-a facut ... (vezi toată discuția)
Concediu medical-desi salariata nu este bolnava florenta_22 florenta_22 Buna ziua, O salariata este in concediu medical de 4 saptamani si a zis ca va mai avea inca 2 saptamani \\"probabil\\".O colega de-a salariatei ne-a spus ca ... (vezi toată discuția)