avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... putin cam complicat ....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

putin cam complicat ....

va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
in urma unei relatii a rezultat un copil pe care tatal l-a recunoscut ulterior, a luat numele lui, insa datorita problemelor frecvente avute cu el as dori sa-l scot de pe certificatul de nastere.care sunt etapele si cum tr sa procedez?
tin sa mentionez ca pot demonstra cu martori ca in perioada sarcinii avea o amanta , cu care locuia, nu are nimic pe numele lui, cu exceptia unui salariu f mic si doar pe hartie, nu respecta vizitele stabilite de mine la mine acasa (intrucat copilul il cresc singura), face mereu scandaluri deranjandu-mi vecinii si ma ameninta cu fel si fel de chestii din partea unor "indivizi binevoitori" daca nu-l voi lasa sa-si vada copilul si daca voi dori sa ma casatoresc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:55, 19 Decembrie 2010
Copilul recunoscut va purta numele tatalui,ca efect al legii.
Nu se poate intreprinde niciun demers legal,in sprinjinul dorintei dvs,indiferent de motivele invocate sau pe care le-ati mai invoca.
dar pot obtine macar o interdictie??este inadmisibil ca acest copil sa traiasca in stresul si tipetele lui!
Tatal copilului nu este decazut din drepturile parintesti,iar interdictia despre care faceti vorbire nu este prevazuta in legea romana in astfel de cazuri.

nu au legatura amantele cu certificatul de nastere al copilului. odata ce l-a recunoscut , va ramane pe certificat ca tata.
daca nu ati cerut ca minorul sa va fie incredintat, ar trebui sa porniti o astfel de actiune in instanta. cereti incredintarea copilului si plata pensie. daca tatal nu va cere program de vizita, nu sunteti obligata sa-l lasati sa-l vada, mai ales ca va sperie copilul.
aveti posibilitatea ca de cate ori face scandal sau va ameninta, sa-i faceti plangere la politie
cum fac unii pe motiv ca merg sa isi vada copilul, el de fapt ii face zile fripte si nopti albe fostei sotii! Nu cred ca exista nici o solutie....DEXTER

Alte discuții în legătură

Tata doar in acte steriel steriel Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare copil elma0625 elma0625 Sunt divortata din 2006.In urma procesului de divort mi-a fost incredintat copilul in varsta de 7 ani.A fost stabilit de catre instanta un program de vizitare ... (vezi toată discuția)