avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare program vizitare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare program vizitare copil

Sunt divortata din 2006.In urma procesului de divort mi-a fost incredintat copilul in varsta de 7 ani.A fost stabilit de catre instanta un program de vizitare pentru tata , de doua ori pe luna la sfarsit de saptamina .Cu toate ca s-a stabilit astfel de catre instanta,eu l-am lasat pe copil sa-si vada si sa stea cu tatal sau la fiecare sfarsit de saptamana.Acum ,in 2010 s-a intamplat ca am avut probleme de sanatate si l-am lasat pe copil ,sa stea mai mult cu tatal sau .Se intampla ca , tatal sa nu mai vrea sa-mi aduca copilul ,ba mai mult l-a convins pe acesta ca nu trebuie sa mai vina acasa, ca este suficient de mare (acum copilul are 11 ani)si poate hotari singur unde sa stea.Eu nu doresc sa renunt la copil pentru ca stiu ca il pot ingriji in continuare si am si resursele necesare pentru asta.Copilul are o dezvoltare armonioasa,are rezultate bune la scoala,iar relatia mea cu el este buna.Mentionez ca datele in urma carora mi s-a incredintat copilul ,nu s-au modificat(am servici,am o locuinta ,nu m-am recasatorit).Ce as putea sa fac?O plangere penala privind programul de vizitare , impotriva tatalui , ar rezolva ceva?
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 13:22, 23 Mai 2010
Incercati sa depuneti o plngare in temeiul art 307 Cod penal - nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Este bine de stiut ca actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Pentru ca o astfel de plangere sa aiba succes ar fi recomandabil ca initial sa va prezentati cu un execotor judecatoresc la usa fostului sot, la sfarsitul programului de vizitare incuviintat de instanta si sa se constate pe baza de proces verbal refuzul de a inapoia copilul.
Solutia preferabila este ca tatal sa inteleaga ca este bine pentru copil sa creasca in continuare in acelasi mediu, pentru evitarea schimbarilor bruste, mai ales la acesta varsta cand copiii sunt in continua evolutie.
Pentru inceput as sugera sa purtati o discutie matura cu tatal si sa incercati sa il constientizati ca aceasta este alegerea cea mai buna pentru copil.
Bineinteles ca puteti porni si legal anumite actiuni, dar acasta ar fi bine sa ramana ca ultima varianta, intrucat copilul cu siguranta va avea de suferit din cauza "razboiului".
Ca solutie juridica, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia. Insa, trebuie sa analizati impreuna cu un specialist daca pasul acesta este cel potrivit raportat la situatia de fapt si la profilul psihologic al tatalui (asta, inca o data, pentru protejarea copilului).
De cat timp tatal refuza sa aduca minorul? Copilul ce spune?
Cu tatal copilului nu se poate discuta.Orice discutie ar incepe , sfarseste prin violente verbale adresate mie .Refuza de 2 saptamani sa aduca copilul ,si m-a amenintat ca acesta nu va mai veni niciodata la mine ;se intampla asta si pentru ca baiatul vrea sa stea la el pentru ca acolo isi are prietenii si colegii de scoala.Distanta dintre locuinta mea si a tatalui este de cca 10 min de mers pe jos.Tatal ,nu poate cere reincredintarea lui ,pentru ca nu are un loc de munca legal .Daca ar fi avut ,ar fi pornit procesul de reincredintare de cand a implinit copilul 10 ani.Pentru o plangere penala cui ar trebui sa ma adresez?
Pentru o plangere penala cui ar trebui sa ma adresez?

Plangerea penala o depuneti la Politie sau Parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate 12flo 12flo Sunt divortat de 2 ani ,si in urma divortului am ramas cu un minor de 7 ani instanta a hotarat ca acesta sa stea cu mine si exercitarea in comun a autoritatii ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere magdal3na magdal3na buna ziua ,ma numesc magda si as dori sa-mi raspundeti la o intrebare.In urma unui divort copilul meu a fost incredintat tatalui ,prin hotararea de divort am ... (vezi toată discuția)