buna ziua ,ma numesc magda si as dori sa-mi raspundeti la o intrebare.In urma unui divort copilul meu a fost incredintat tatalui ,prin hotararea de divort am dreptul sa am copilul de 2 ori pe luna de vineri pana duminica ,o saptamana in vacanta de iarna si o luna in vacanta de vara insa nu am beneficiat de acest drept imi da copilul din cand in cand cate 3_4 ore intr_o zi ce pot face? multumesc anticipat
urmeaza, inainte sa depuneti plangerea, sa/l amenintati ca ii veti face plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
poate merge si o reancredintare, daca cu adevarat vreti asta.
Buna ziua! Ati avea doua variante, in functie de ce doriti:
1. Faceti cerere in obligarea fostului sot pentru respectarea dreptul de vizitare;
2. Faceti o cerere de reincredintare minor, daca considerati ca aveti conditii si daca minorul doreste sa stea cu dvs.:
- se face o ancheta sociala,
- daca are peste 10 ani, judecatorul il poate audia.
buna ziua ma numesc magda multumesc de rasp imi puteti spune va rog daca fostul sot nu mia respectat dreptul de a avea copilul conform hotararii de divort si eu nu i mai platesc pensia de intretinere pana nu va resp dreptul ce mi se poate intampla?
Sunt obligaţii distincte care, trebuiesc respectate. Neplata pensiei alimentare atrage răspunderea penală, în situaţia în care fostul dvs. soţ va depune plângere la Poliţie pentru neîndeplinirea obligaţiei la plata pensiei alimentare pentru 2 luni consecutive.
Abandon familiar
Nadia77
Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)