avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii prima de instalare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

prima de instalare

cnd termii facultatea si iti gasesti o slujba la peste 25 km de localitatea unde stai poti beneficia de prima de instalare si cat este aceasta multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:02, 19 Decembrie 2010
Potrivit articolului 74 din Legea nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele care, în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării. Dacă persoanele menţionate îşi schimbă, ca urmare a încadrării în altă localitate domiciliul, primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării, conform art. 75 din aceeaşi lege. Pentru ca absolventul să se afle într-o astfel de situaţie trebuie, în primul rând, să fie beneficiarul indemnizaţiei de şomaj. În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, absolvenţii trebuie să facă dovada că nu au putut ocupa loc de muncă într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, prin înregistrarea la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă. Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data expirării perioadei de 60 de zile, dacă cererea este înregistrată în termen de 30 de zile de la această dată. Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni, indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii. Beneficiază de drepturile prevăzute la art. 74 şi 75 din această lege persoanele care se încadrează în muncă pe o perioadă de cel puţin 12 luni.

In concluzie, distanta fiind de 25 km, nu veti putea beneficia de aceasta prima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii prima de instalare Mari_Mariamb Mari_Mariamb Buna ziua! Sunt absolvent iulie 2013 studii de master si pana in prezent nu am depus dosar pentru somaj. As dori sa ma angajez si din cate am inteles se ofera ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent facultate deea7591 deea7591 Buna ziua! Am terminat anul acesta facultatea si nu m-am incadrat in cele 60 de zile de depunere a dosarului...daca ma inregistrez la Agentia de Somaj, ca ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj absolvent medicina angelicaursu angelicaursu fiica mea a absolvit facultatea de medicina iar acum se pregateste pentru ex. de rezidentiat 1. .Asi dori sa stiu daca acum isi poate depune dosrul pentru ... (vezi toată discuția)