avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj absolvent facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj absolvent facultate

Buna ziua!

Am terminat anul acesta facultatea si nu m-am incadrat in cele 60 de zile de depunere a dosarului...daca ma inregistrez la Agentia de Somaj, ca persoana in cautarea unui loc de munca, dupa ce ma voi angaja voi mai putea sa beneficiez de prima de incadrare sau instalare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 2 Noiembrie 2013
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o localitate situatã la o distanţã mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiazã de o primã de încadrare acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj egalã cu de douã ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data acordãrii.

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o altã localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbã domiciliul primesc o primã de instalare, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, egalã cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data instalãrii.

2. Asadar este vorba de persoane care beneficiaza de indemnizatie de somaj nu de cele care sunt inregistrate la Agentia de Somaj in cautare de loc de munca.
@ deea7591

Referitor la terenul de depunerea actelor la somaj ca absolvent de facultate vedeti aceste discutii :

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de instalare si de stabilire domiciliu in alta localitate ioan67far ioan67far am lucrat ca si agent comercial yn an si 4 luni duna care mi-a fost desfiintata functia ocupata, nu am facut demersuri pentru a obtine ajutor de somaj, in ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste prima de instalare? rubenchelu rubenchelu cum se incaseaza prima de instalare in cazul in care imi gasesc de munca la peste 50 km de domiciliu (vezi toată discuția)
Prima de incadrare si prima de instalare OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca un somer se angajeaza la o distanta mai mare de domiciliu are dreptul la compensatii banesti din partea ajofm (vezi toată discuția)