avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pret acte vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pret acte vanzare cumparare

parintii vor sa_mi faca acte pe 700 mp de teren acest teren include si o autorizatie de casa.cam cat m_ar costa sa trec terenul si autorizatia de constructie pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:20, 19 Decembrie 2010
Prețul pentru întocmirea actelor îl veți afla doar dacă mergeți la un notar public. Depinde de prețul pe care îl declarați, dacă e vorba de vânzare-cumpărare sau de valoarea din expertiză a terenului, dacă e vorba de donație.
Sd2010 are dreptate. Insa, indiferent de pretul pe care il veti declara in fata notarului, in situatia in care acest pret se situeaza sub pretul minimal pe care camera notarilor il stabileste, taxele notariale se vor calcula raportat la acest pret minimal stabilit. Onorariul notarial este o alta problema, avand in vedere faptul ca fiecare notar este liber sa-si stabileasca onorariul.
Pretul intocmirii actelor il veti afla de la notar.
Valoarea minima obligatorie a imobilelor
o aflati conform expertizelor notariale intocmite in fiecare an, iar aceste valori
le puteti afla prin intermediul Camerei Notarilor.
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
Daniel Coman, Avocat
intrebati la notar.pretul variaza in functie de zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale CRIS38 CRIS38 Am cumparat de la tata un teren de o sup. de 1000 mp si la un birou notarial la intocmirea actelor am platit 413 RON .terenul este intravilan.vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Vânzare casa - preț neserios nobo nobo Aș dori să mă ajutați cu ceva informații legat de prețul neserios și vânzarea unei case. Dețin o mică cabana într-un sat din Mureș cu 400m de ... (vezi toată discuția)