avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit declaratie 101
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

declaratie 101

buna ziua,
O SC care in 2009 era microintreperidere, si a inregistrat pierdere in 2009, pentru 2010 pierderea din 2009 se raporteaza in decl 101 si se recupereaza din profitul anilor urmatori.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:10, 19 Decembrie 2010
bineinteles ca va puteti recupera pierderea, chiar daca ati fost micro in 2009
Micro nu intocmeau declaratia 101 si nu aveau pierdere fiscala .
Doar pierdere contabila , iar aceasta se acopera conform normei contabile.
ART. 26

Pierderi fiscale

(1) Pierderea anuală, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 5 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.
(4) Contribuabilii care au fost plătitori de impozit pe venit şi care anterior au realizat pierdere fiscală intră sub incidenţa prevederilor alin. (1), respectiv alin. (5), de la data la care au revenit la sistemul de impozitare reglementat de prezentul titlu. Această pierdere se recuperează pe perioada cuprinsă între data înregistrării pierderii fiscale şi limita celor 5 ani, respectiv 7 ani, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere fiscala Cristina Vasile Cristina Vasile Buna dimineata, Spuneti-mi va rog daca la calculul impozitului pe profit la 31 dec.2009, completarea decl.101, daca am pierdere fiscala din 2006 si 2007 pot ... (vezi toată discuția)
Pierdere de recuperat ? cicinic cicinic Am urmatoarea situatie:2007-pierdere=1.200.000; 2008-pierdere=300.000;2009-profit =300.000;2010(1)-profit ... (vezi toată discuția)
Formula de calcul NNorbert NNorbert Buna ziua Care este formula de calcul pentru pierderea fiscala? Rezultatul dupa calculele facute se trece in decl.101 la randul 37? Multumesc (vezi toată discuția)