avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sau nimic?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sau nimic?

buna.bunicul meu a murit de curand,nelasand nici un testament.bunica e moarta de 13 ani.impreuna au avut 2 fii,tatal meu si inca unul.parintii mei sunt divortati de 9 ani,asa ca tatal meu de 9ani locuia doar cu bunicul meu pana acum 6 saptamani cand a murit .eu locuiesc cu familia mea in spania si relatia mea cu bunicul (era)si cu tatal meu sunt bune (vb aproape zilnic,ii trimit banii,....).De cand a murit bunicul, fratele tatalui meu cu familia sa vin sa vada ce face ,ii face mancare,-lucru normal dar vreau sa sugerez ca in 28 de ani nu s-au inteles niciodata bine ,adica se certau ,nu se vizitau ,iar acum par fratii perfecti.(tatal meu a avut un accident de masina si cateodata are tulburari de senilitate)-spun asta pt ca in ziua urmatoare decedarii bunicului s-au dus impreuna cu tatal meu la banca si au golit contul bancar al bunicului,iar dupa o saptamina de la inmormantare a vandut si oile crescute de bunicul si de tatal meu,spunand ca tatal meu nu ar fii in stare sa aiba grija de ele.Din toate astea tatal meu nu a vazut un leu.Bun ,asta e cu banii ,dar sunt ingrijorata pt casa .Cum eu nu sunt cu el ce se intampla daca semneaza cine stie ce hartii?-putem ramanea amandoi fara casa?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:43, 20 Decembrie 2010
Daca exista copii acestia ii inlatura de la mostenire pe ceilalti.
buna ziua.
sfatuiti-l pe tatal dvs. sa se adreseze unui notar in termen de 6 luni calculat de la decesul bunicului dvs., pentru a-si exprima optiunea succesorala.
adica tb sa mearga la notar si sa dea o declaratie, prin care spune ca accepta succesiunea dupa tatal sau, decedat.
este important sa dea aceasta declaratie in termen de 6 luni de la data decesului defunctului, in caz contrar putand fi decazut din dreptul de succesor.
apoi, succesiunea va putea fi dezbatuta oricand, dar daca se procedeaza in sensul dezbaterii succesiunii in termn de 2 ani de la decesul defunctului, va fi scutit de plata impozitului.
vocatie succesorala au atat tatal dvs. cat si fratele dansului , cu mentiunea sa accepte succesiunea in termenul de 6 luni .
daca tatal dvs. nu are capacitate de exercitiu va trebui sa se numeasca un tutore pt. dansul .
nu ati detaliat prea mult aceasta problema, mentionand doar ca are momente cand este senil . dar exisa un certificat medical care atesta acest lucru, sau este o constatare a dvs. ?
banii de la banca la care v-ati refereit dvs., daca erau pe numele defunctului, tatal dvs. si unchiul nu aveau cum sa-i ridice , nefiind eliberate certificate de mostenitori pe numele dansilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune malinna malinna tatal meu a murit acum 6 luni .este indicata sa se faca taxa de succesiune ? mama sta in apartament ,iar eu si fratele meu suntem la casele noastre .daca nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Succesiune KIuliana KIuliana Buna ziua, ma puteti ajuta cu un sfat va rog mult. Bunicii mei paterni sunt decedati (bunica in 1990 si bunicu in 1995), nu s-a facut succesiune si in casa lor ... (vezi toată discuția)