avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta de pensionare la femei in grupa 1 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta de pensionare la femei in grupa 1 de munca

Varsta de pensionare daca am lucrarti in grupa 1 de munca 26 ani si 6 luni si am 1 copil, am 44 ani si 7 luni .Dupa noua lege la ce varsta pot sa ies in pensie?
1966 10 mai
data angajarii: 1984 6 septembrie
pana in 2001 grupa I,de atunci pana in prezent am lucrat in conditii speciale
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
moldovan_margareta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:59, 20 Decembrie 2010
Va rog sa reveniti cu:
-data nasterii dvs.;
-conditiile in care ati lucrat dupa data de 1 aprilie 2001. Dupa aceasta data nu a mai lucrat nimeni in grupe de munca, ci in conditii speciale, deosebite sau normale (legislatia referitoare la grupe de munca a fost abrogata, deci nu aveati cum sa lucrati 26 de ani si 6 luni in grupa I de munca).
:offtopic: Am rugamintea sa folositi butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos) pentru precizari ulterioare. Daca va editati mesajul dupa ce va raspunde cineva, nu se mai intelege nimic din discutie iar cel care va solicita precizarile nu are de unde sa stie ca v-ati editat mesajul.

In cazul dvs., nascuta in mai 1966, varsta standard de pensionare este de 62 de ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare este de 34 de ani si 8 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

Daca veti realiza stagiul complet de cotizare de 34 de ani si 8 luni, veti putea beneficia de pensie anticipata partiala la 57 de ani si 11 luni.

De pensie pentru limita de varsta puteti beneficia la 62 de ani si 11 luni. Daca veti realiza stagiul complet de cotizare de 34 de ani si 8 luni, aceasta varsta se va reduce cu 7 ani si 6 luni pentru perioadele lucrate in grupa I de munca si in conditii speciale, deci veti putea beneficia de pensie pentru limita de varsta la 55 de ani si 5 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua O femeie nascuta in 1966, februarie. cu 10 ani de munca grupa I si 13 ani de grupa II cand iese legal la pensie? Lucreaza din 1984. Multumesc! (vezi toată discuția)
Varsta pensionare anticipata fara penalizare AnghelAnaGeorgiana AnghelAnaGeorgiana Buna ziua, Mama mea ( este nascuta in anul 1966, noiembrie ) lucreaza din anul 1984( acelasi loc de munca ), timp de 12 ani a avut grupa a 2a. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie ioana_paunescu ioana_paunescu Femeie, 46 ani, 30 ani munca. care este solutia pt a iesi la pensie cat mai repede? (vezi toată discuția)