avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... HELP...pt plata unei sume pt un apartament....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

HELP...pt plata unei sume pt un apartament....

buna ziua,
intrebarea mea este urmatoarea.....
am un pre-contract de vanzare cump al unui imobil,am dat un avans iar acum vreau sa trimit jumatate din suma de achizitie a apartamentului....(specific ca eu nu locuiesc in romania)....daca trimit banii prin transfer bancar catre constructor e...ok?...
multumesc anticipat ...
cele bune !
Cel mai recent răspuns: marcelutza , utilizator 01:01, 21 Decembrie 2010
E ok :) dar în documentul de transfer menționați ce anume reprezintă suma depusă și asigurați-vă că nr. de cont e scris corect.
multumesc din suflet ,o saptamana buna va doresc !
Buna Ziua! Un sfat de la Stan Patitul:grija mare cu banii trimisi prin transfer bancar si nu dati banii pina nu vedeti in ce stadiu e apartamentul contractat.Respectati clauzele din precontract dar VERIFICATII si daca constructorul si-a respectat angajamentul luat prin acel precontract(adica daca a facut ce e scris acolo)Nu dati banii pt. o promisiune,ca asta e precontractul.Depinde si cum s-a scris in precontract referitor la transele de plata si la fiecare transa cit din apartament trebuie sa fie gata.Eu am umblat 2 ani sa-mi recuperez un avans dat pt. apartament,cu greu am reusit,pt. ca firma a intrat in insolventa.Daca patiti ca mine NU STIU CUM VA VETI RECUPERA BANII NEFIIND IN TARA! Verificati stadiul lucrarilor inainte de a trimite banii!Puneti pe cineva cunoscut sa se intereseze si sa va informeze! Succes!
Buna seara,
La transferul bancar trebuie sa vorbiti mai intii cu beneficiarul(constructorul aici),sa va transmita prin e-mail datele exacte referitoare la contul lui-daca are cont in euro,ca presupun ca in euro trimiteti banii(-Daca nu are cont in euro nu puteti face transferul) Banca unde are deschis contul , pt.ca o singura cifra gresita face ca banii d-voastra sa nu ajunga la destinatar. Trebuie sa va transmita IBAN-ul si SWIFTi pe care le veti completa pe dispozitia de plata pe care o faceti si in care scrieti si ce reprezinta suma si in baza carui act o trimiteti beneficiarului Daca apartamentul este gata,nu-i faceti receptia?Eu as face un efort si m-as duce personal sa achit si sa se faca transferul de proprietate,adica sa intabuleze ap. pe numele d-voastra,daca ii dati banii.pt. ca ACUM nu sunteti proprietara ci numai dupa ce faceti intabularea Daca nu este asta ultima transa din pretul apartam.atunci trimiteti banii in termenii aratati mai sus. Va doresc succes!Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans cumparare - plati in timpul precontractului liviu f liviu f Daca in timpul valabilitatii precontractului cumparatorul face mai multe plati fara a se specifica in precontract care este suma care reprezinta avans, la o ... (vezi toată discuția)
Antecontract la achizitia unui apartament nou elenadumi elenadumi Buna ziua, Am platit avansul de 1500 euro si am semnat un act de rezervare pentru un apartament cu 3 camere in Popesti Leordeni. Constructorul e persoana ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans sub forma de imprumut crisadi crisadi buna ziua Anul trecut ne-am hotarat sa cumparam o casa prin credit bancar, insa proprietarii nu aveau actele facute ( succesiune, intabulare, cadastru) si ... (vezi toată discuția)